Închide

Harta șantierelor la străzi. Unde se termină și unde încep lucrări dar și când vom scăpa de traficul de coșmar

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 08, 2015 2 1690

Șantiere în centru. Șantiere în cartiere. Toate instalate pentru a moderniza o serie de străzi. Cu bani europeni și cu fonduri de la primărie. Undele lucrări au termene de finalizarea vara aceasta, altele vor începe și vor continua până la începutul iernii. Cel mai greu șantier și mai deranjant se va instala începând de la jumătatea acestui luni pe strada Moților, în centrul orașului, pe ambele sensuri, circulația urmând să se deruleze, în condiții de șantier, doar pe câte o bandă pe sens.

Potrivit graficul anunțat de primarul Emil Boc, luna aceasta se vor încheia lucrările pe o serie de artere din centrul orașului și se vor insta șantiere pe alte artere. Așa că, administrația și-a cerut încă de pe acum scuze pentru diconfortul pe care îl va produce clujenilor, mai ales celor care circulă cu mașinile prin Cluj-Napoca.

În 15 iunie se vor finaliza lucrările de pe strada Memorandumului, atât trotuarele cât și partea carosabilă.
În 25 iunie se va termina și pavarea trotuarelor de pe strada I.C. Brătianu și pietonii vor putea circula în condiții civilizate, la fel și riveranii.
În schimb, pe artera Avram Iancu se va lucra până la începutul lunii septembrie, când este programata închiderea șantierului.
Vorbim de trei artere care se reabilitează cu bani europeni în cadrul proiectului orașul comoară și care inplică, pe lângă lucrările de modernizare a carosabilului și amenajări ale rețelei de iluminat, pavarea trotuarelor și plantări de arbori.
Cea de a patra arteră inclusă în același proiect, strada Moților aflată în prelungirea arterei Memorandumului va intra în șantier de la jumătatea acestei luni. Potrivit estimărilor primăriei va fi cea mai grea lucrare din cadrul proiectului. „În 15 iunie va începe șantierul cu lucrările la apă. După aceea va intra primăria cu cele de modernizare a corosabilului, pavarea trotuarelor, montarea de noi stâlpi de iluminat, refacerea liniei pentru toleibuze. Aici va fi o problemă pentru că se va lucra pe ambele benzi de circulație simulatan, iar traficul se va dera doar pe câte o bansă pe sens. Va fi cea mai complicată lucrare și ne cerem de pe acum scuze pentru disconfortul pe care îl va crea”, a subliniat primarul Emil Boc.

În ceea ce privește lucrările de pe traseul linie de tramvai, luna aceasta urmează să fie finalizate lucrările de pe strada Oașului iar în 31 august se va termina și șantierul de pe B-dul Muncii.

Piața Gării va intra în modernizare la mijlocul acestui luni și se va lucra în zonă până la începutul lunii octombrie.

Până în 15 semptembrie, dacă totul va merge conform graficului și nu vor mai avea loc situații neprevăzute ca cele de anul acesta, se vor termina și lucrările de modernizare de pe strada Horea. Potrivit edilului, pe șantierul de pe această arteră nu sa putut lucra timp de zece zile având în vedere că cei de la Compania de Apă Someș au avut o conductă cu scurgeri la care s-a lucrat pentru remedieri în perioada amintită.

Pe Splaiul Independenței șantierul se va instala începând din luna august, după festivalul Untold și vor depinde de evoluția lucrărilor de pe Moților, având în vedere că artera este o alternativă pentru accesarea centrului.

Șantierul s-a instalat și pe strada Barițiu unde au început deja lucrările la rețeaua de gaz. Termenul de finalizare a modernizării este 15 octombrie, la fel ca lucrările programate și pe strada Emil Isac unde, de asemenea, vor începe amenajările la finalul verii.

Lucrările de pe strada Plopilor se vor termina în 1 august iar cele de pe Primăverii în 31 octombrie.

Șantierul de pe Căii Ferate și cel de pe Decebal se va termina în luna iulie. Luna aceasta urmează se se încheie și lucrările de pe Caragiale.

Refiritor la șantierele la străzi unde se lucrează cu fonduri de la bugetul local, potrivit datelor oficiale, la începutul lunii iulie se va finaliza lucrarea de pe Romul Ladea, arteră a cărei asfaltare a început încă de anul trecut. Tot la mijlocul verii sunt programate să se încheie și lucrările de pe Enstein, Voievod Gelu și Bisericii Ortodoxe. Pe Anatole France, termenul de demarare a modernizării depinde de cum evoluează lucrările efetcuate de cei de la gaz. La fel și pe Marinescu, unde s-au terminat lucrările de înlocuire a conducetelor de apă și urmează lucrările la rețeaua de gaz.

Vara aceasta vor începe și șantierele de modernizare pe Viile Nădășel și Orăștie, corelate cu cele la rețeaua de apă.

Lucrările de modernizare a podului Traian vor demara după ce se va finaliza șantierul de pe Horea și Barițiu. „Sunt ase luni în care trebuie să se refacă de la zero podul. Trebuie să gândim foarte bine când va începe acest șantier pentru a nu bloca circulația în zonă. Podul actual se va dărâma și va exista doar o paserelă pietonală pe care se va putea circula. Totul este pregătit, am încheiat contractul de lucrări, dar încă nu am stabilit când vom da ordinul de începere”, a explicat primarul.

În ceea ce privește capacitarea podului Porțelanului la două benzi, la finalul lunii acesteia urmează să fie gata proiectul, după care administrația locală poate lansa licitația pentru execuția lucrărilor.

Scrie un comentariu

Articole similare