Închide

Tișe și Boc, tandemul PNL pentru Cluj. Până luni se vor înregistra candidaturile

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 20, 2016 0 754

PNL a finalizat listele de candidați pentru Consiliul Local și Consiliul Județean, iar senatorul Alin Tișe afirmă că împreună cu primarul Emil Boc sunt pregătiți să intre oficial în cursa alegerilor locale din 5 iunie: „Am avut ședință internă, în această seară, la care a participat și Emil Boc. Trebuia să așteptăm să obținem toate datele și de la candidații noștri de pe județ, cel puțin pentru definitivarea listei pentru Consiliul Județean. În principiu sunt stabilite toate locurile, așa că cel mai târziu luni vom depune, oficial, candidaturile, la Biroul Electoral, pentru Consiliul Local, Consiliul Județean, precum și pentru mandatul de primar al Clujului”. Tișe a ținut să menționeze că Emil Boc a fost și rămâne singurul candidat al PNL pentru Primăria Cluj Napoca: „Intrăm împreună în această cursă electorală. Eu voi deschide lista pentru Consiliul Județean, iar Emil Boc, după cum se știe, va candida pentru un nou mandat de primar”. PNL mizează că va scoate un scor electoral de peste 47% pe județ, și de peste 50% pe municipiu.  Începând de mâine, liderii PNL își vor reuni forțele în campania electorală, urmând să atace absolut toate zonele din județul Cluj.

Actualdecluj.ro a transmis în exclusivitate propunerile PNL pentru Consiliul Local Cluj Napoca. La ședința de aseară s-a definitivat și lista de propuneri pentru Consiliul Județean. Astfel, senatorul PNL Alin Tișe este cap de listă, urmând să fie propus la masa plenului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Un scor electoral de peste 45% le poate asigura liberalilor scaunul de președinte, fără nici un fel de problemă. În cazul în care liberalii vor forma o majoritate cu UDMR – după alageri – Tișe n-ar mai întâmpina nici o dificultate în procesul administrării județului.

Pe lista de propuneri pentru Consiliul Județean, senatorul Alin Tișe este urmat de actualul președinte, Marius Mânzat și de actualul vicepreședinte, Călin Tuluc. După ei au fost poziționați consilierii județeni actuali, Mariana Leș, Dorel Secară și Cosmin Todea. Fostul secretar de stat pentru IMM-uri, Cristian Haiduc este o altă propunere a PNL pentru Consiliul Județean. După el mai urmează Ligia Pop, Anca Hodorogea (fostă șefă la Insepctoratul Școlar) și Horea Simplicean (consilier județean, în prezent). Marinele Marc, Dan Găvrea, Marinel Andro, Iuliu Sânmărtean, Angela Marchiș și Andrei Mărginean sunt numele candidaților ale căror locuri nu au fost încă stabilite.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.