Închide

[P] Sanex invită elevii și studenții clujeni să viziteze fabrica în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”

ActualitateDezvoltareEconomie by Actual de Cluj - apr. 19, 2016 0 319

Vino să descoperi povestea unei plăci ceramice!
Povestea producerii plăcilor ceramice are o istorie îndelungată, iar la Cluj ea însumează peste 44 de ani de succes. Dincolo de design şi varietate cromatică, povestea plăcii ceramice înseamnă muncă, tradiţie, inventivitate, dar şi permanentă conectare la nou, sub toate aspectele (tendinţe, tehnologie, cerinţe, resurse, grijă faţă de mediu). Sanex SA finalizează un proiect de investiţii care constă în achiziţia unui atomizor, în cadrul unui plan de modernizare ce vizează o producţie ecologică, devenind un promotor activ al industriei verzi în România.

Fabrica Sanex este cel mai mare producător de plăci ceramice din România, care  livrează anual milioane de produse către locuințele din întreaga țară și în cadrul căreia, în ultimele 10 luni, au fost realizate ample lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”) susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014,  în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.
Povestea unei plăci ceramice astăzi înseamnă conştientizarea responsabilităţii faţă de mediu, producţie ecologică, grijă faţă de utilizarea resurselor naturale. Pentru că este „Săptămâna Altfel”, în care elevii nu ţin cursuri, invitaţia Sanex SA de a vizita fabrica este o oportunitate de a vedea paşii pe care îi parcurge o placă ceramică de la un bulgăre de pământ până la un conceptul care personalizează casele noastre, dar coincide şi cu finalizarea unui amplu proces de modernizare.

Astfel, în zilele de 20 şi 21 aprilie 2016, elevii şi studenţii vor avea ocazia de a vedea cum Sanex face paşi importanţi pentru o producție mai ecologică, devenind astfel un promotor activ al industriei verzi din România.  De asemenea, vizita în fabrica Sanex reprezintă un bun prilej pentru a înţelege procesul de producţie şi schimbările care înscriu astăzi compania în rândul producătorilor cu un nume în ţară şi în afara ei. Totodată, în cadrul vizitei, aceştia pot afla informaţii despre ce înseamnă activitatea de zi cu zi pentru angajaţii companiei.
Astfel, prin proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania”, Sanex S.A. devine un promotor al industriei verzi în industria locală.

Depre SANEX S.A.
SANEX S.A. este cunoscută în România de peste 44 ani ca producătorul de plăci ceramice (faianţă, gresie şi decoruri) cu o evoluţie stabilă în piaţa de profil.
Integrarea în anul 2004 în portofoliul grupului austriac LASSELSBERGER, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa, a adus societăţii SANEX S.A. un aport semnificativ de know-how şi o orientare mai accentuată spre cercetare şi inovare, pentru alinierea la tendinţele internaţionale.

Despre Programul Inovare Verde în Industria din România şi Innovation Norway
Programul Inovare Verde în Industrie este un program de dezvoltare a afacerilor cu scopul de a creşte competitivitatea întreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare verde şi antreprenoriat verde. Programul Inovare Verde în Industria din România este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deţinută de Ministerul Norvegian al Comerţului şi Industriei şi de municipalităţile judeţene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare şi dezvoltare a întreprinderilor şi a industriei norvegiene. În România, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi este Operator de Program pentru două din programele incluse în Granturile Norvegiene şi SEE 2009 – 2014. Pentru mai multe informaţii despre program, vă rugăm să vizitaţi site-ul dedicat programului: www.norwaygrants-greeninnovation.no.
Context: Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, fac parte din Piaţa Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97% din suma totală. Granturile SEE şi norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relaţiile bilaterale dintre Norvegia şi România. Pentru detalii suplimentare despre Granturile SEE şi cele norvegiene, vă rugăm să vizitaţi www.norvegia.ro, www.norwaygrants.ro şi www.eeagrants.org .

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare