Închide

Tineri antreprenori de Cluj merg la Bucureşti cu idei de afaceri: scaunul inteligent, aplicaţii pentru diabetici, pentru reducerea risipei alimentare şi somn mai bun

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 12, 2018 0 122

 

Un scaun inteligent pentru zilele lungi de muncă la birou, o aplicaţie care să îi ajute pe pacienţii cu diabet, un sistem de monitorizare a alimentelor cu scopul de a reduce risipa alimentară şi încă o aplicaţie care să te ajute să dormi mai bine. Acestea sunt cele patru proiecte propuse de tineri antreprenori din Cluj care vor concura într-o competiţie cu idei de afaceri luna aceasta la Bucureşti.

În martie, peste 100 de tineri, organizaţi în 35 de echipe, au propus aplicaţii şi proiecte în domeniul Tehnologiei, în cadrul competiţiei Innovation Labs 2018. După hackathonul de la ClujHub, opt echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 10 săptămâni de către Simplon România și Asociația Tech Lounge. Miercuri au fost selectați finaliștii de la Cluj – este vorba despre patru echipe, care își vor prezenta ideile în competiția mare, din 21 mai de la București.

 

Cine sunt câștigătorii

Echipa 4People propune un scaun inteligent de monitorizare și ajustare a poziției spatelui creat cu scopul de a contribui la adoptarea unei posturi corecte în activitatea de zi cu zi. Produsul se adresează companiilor care urmăresc să asigure un mediu optim de lucru angajaților proprii, dar și șoferilor sau persoanelor care lucrează la birou un timp îndelungat. Despre acest proiect poţi citi mai multe AICI

HealthDevs și-a propus să dezvolte o unealtă pentru persoanele nou diagnosticate cu diabet, cu scopul de a monitorizarea şi de a gestiona adaptarea la noul stil de viaţă.

FuudWay e un sistem de monitorizare și management a cantității de mâncare și a informației despre alimente. Produsul urmărește să se alinieze cu alte inițiative care își propun să reducă risipa alimentară. Se adresează persoanelor interesate să își administreze centrele comerciale și de alimentație care depozitează cantități mari de produse ce necesită monitorizare constantă.

Pe această temă, vezi şi:

La Cluj s-a lansat aplicaţia prin care restaurantele şi magazinele pot dona mâncarea în exces

 

 

WakeZ a luat Locul 1 în Competitie de Idei la UMF Cluj-Napoca – e o aplicație care își propune să promoveze un stil de viață sănătos prin îmbunătățirea cantității de somn. Utilizând date care au fost validate din punct de vedere clinic, aplicația urmărește să acționeze asupra duratei somnului și să ofere utilizatorilor un program particularizat de odihnă, ținând cont de caracteristici individuale de ordin medical și de stil de viață.

 

Prezentările echipelor din Cluj:

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu