Închide

TIFF își face propriul Netflix: „e un produs unic atât în România, cât și în rândul festivalurilor din Europa Centrală și de Est”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2019 0 172

Festivalul de film Transilvania din Cluj și-a făcut propria platformă de streaming video, unde cinefilii pot urmări filmele din festival pe tot parcursul anului, a lansat-o chiar azi. „E un produs unic în România”, spun reprezentanții TIFF.

Festivalul de film de la Cluj a ajuns la a 18-a ediție în aceste zile și lansează chiar azi propria platformă de video streaming, TIFF Unlimited, „produs unic atât în România, cât și în rândul festivalurilor din Europa Centrală și de Est”. Acesta este o platformă de streaming video-on-demand care permite abonaților accesul la filme din selecția festivalului, dar și filme de autor, independente sau premiate, care nu sunt disponibile în alte părți. Accesul la această platformă e disponibil doar pe teritoriul României. „Cel mai complicat/provocator/challenging proiect de anul ăsta nu a fost TIFF ci TIFF Unlimited, platforma de streaming lansată azi unde veți putea găsi, contra unui abonament, filme premiate din toată lumea, filme ratate la TIFF și pe care nu le-ați mai putut găsi altundeva, filme mișto din oferta distribuitorilor de film locali și care au stat prea puțin timp pe ecrane”, spune directorul festivalului, Tudor Giurgiu, pe o rețea de socializare.

„TIFF Unlimited propune publicului lungmetraje premiate în marile festivaluri ale lumii, filme străine și românești apreciate de jurii și de public deopotrivă, filme curajoase, radicale sau controversate din genuri și contexte socio-politice diferite, dar și povești intime și speciale ca acelea din competiția acestui an. Platforma de streaming va include filme noi în fiecare lună, astfel încât experiența festivalului continuă, de fapt, pe tot parcursul anului”, spune directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Abonamentul la această platformă costă lunar 6 euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare