Închide

TIFF 2014. Ecologie și gaze de șist. Ce filme programează festivalul de Ziua Mediului

ActualitateFestivalFilm by Actual de Cluj - mai 26, 2014 0 264

Secțiune de ecologie la festivalul de film Transilvania, care începe în acest weekend: patru filme proiectate pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului.

De la 17, la Universitatea Sapienția are loc proiecția unică a documentarului Gasland II, în regia lui Josh Fox, despre problema exploatării gazelor de șist. Subiectul va fi abordat în cadrul unei dezbateri la care vor fi invitați specialiști și activiști. Celelalte două filme din EcoTIFF sunt Watermark (Cel mai bun documentar la Premiile Genie ale industriei canadiene), despre poluarea apei, și Population Boom, care chestionează viziunea catastrofală a suprapopulării planetei.

Gasland 2

Vezi trailerul Watermark:

Un eveniment conex, realizat în colaborare cu Zero Waste Romania pe 5 iunie, la Chaos Club de la Galeriile Ferdinand, include proiecția Trashed, cu Jeremy Irons în ipostaza de protagonist și narator, urmată de o dezbatere cu unul dintre cei mai mari specialiști din lume în managementul deșeurilor, Paul Connett, profesor emerit în Chimia Mediului la St. Lawrence University din Canton, New York.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană. TIFF București va avea loc între 10 și 19 iunie, iar TIFF Sibiu, între 25 și 29 iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare