Închide

TIFF 2014. Copiii învață cum e viața de adult, cu salarii și impozite, la castelul Banffy

EducaţieFestivalFilm by Actual de Cluj - mai 26, 2014 0 495

Un weekend de poveste pentru familii, dezbateri pe teme ecologice și proiecții-maraton îi vor ține în priză pe spectatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care începe vineri la Cluj-Napoca – dar weekendul interesant are loc la castelul Banffy din Bonțida.

 

Sâmbătă și duminică, între orele 11 și 19, Weekend la Castel programează jocuri, ateliere, spectacole, un show de magie și activități sportive pentru cei mici, iar după lăsarea serii, de la 21.45, cu proiecții în aer liber pentru cei mari.

foto Nicu Cherciu

foto Nicu Cherciu

Într-un orășel improvizat în curtea castelului, cei mici vor învăța cum să se descurce singuri într-o lume care imită lumea oamenilor mari. Copiii vor învăța meserii, vor experimenta postura de angajat și vor primi o recompensă pentru munca lor. Apoi, cu ce au adunat, vor putea achita taxele pentru activitățile recreative sau distractive și se vor putea bucura de jocurile special pregătite pentru ei.

Sâmbătă de la 14, muzicienii polonezi de la Male Instrumenty, renumiți pentru concertele la instrumente improvizate, vor veni să le arate copiilor cum poți crea muzică din obiecte reciclabile.

Sâmbătă de la 21.45 la Bonțida va fi proiectat Bolondos vakáció/ Frumoasele vacanțe, de Karoly Makk, o comedie româno-maghiară din 1967 despre un tânăr chipeș care se îndrăgostește de o româncă, într-o vacanță pe malul lacului Balathon, cu Florin Piersic, Ion Dichiseanu și Ilinca Tomoroveanu. Károly Makk a fost selecționat de cinci ori la Festivalul de la Cannes și a câștigat numeroase premii cu filmele sale.

Duminică, de la aceeași oră, e programată proiecția aniversară a filmului 1984, în regia lui Michael Radford, la 30 de ani de la premieră. Adaptarea excelentului roman al lui George Orwell îi are pe John Hurt și Richard Burton în distribuție.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană. TIFF București va avea loc între 10 și 19 iunie, iar TIFF Sibiu, între 25 și 29 iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare