Închide

Temps D’Images adună bani pentru organizarea ediției de 2015

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 24, 2015 0 284

Organizatorii Temps D’Images, festivalul de teatru, dans și muzică programat pentru luna noiembrie la Cluj, au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru completarea bugetului de festival. Pe platforma Creștemidei.ro, proiectul are deja 18 susținători și a adunat 1430 de lei din totalul de 8.000 propus ca target. Mai sunt 29 de zile în care puteți interveni, AICI

Ediția a 8-a a festivalului are loc în perioada 7-14 noiembrie. TEMPS D’IMAGES face parte dintr-o rețea de festivaluri internaționale inițiată în 2002 în Franța, de către ARTE TV.  Festivalul se mai desfășoară în Portugalia, Ungaria, Germania și Canada. În România, este produs de către Asociația Colectiv A, la Cluj.

„În ciuda faptului că anul acesta bugetul festivalului este numai la jumătatea celui de anul trecut, am păstrat calitatea artistică a conținutului. Cu ajutorul unor finanțări publice, cu sprijinul partenerilor și al prietenilor ai festivalului, am reușit să acoperim cea mai mare parte a bugetului, care include producția, onorariile invitaților, închirierea spațiilor, promovare și transport. Ne lipsește însă o parte importantă din suma necesară pentru cheltuielile de cazare și masă ale artiștilor și invitaților. Deși nu constituie decât 10% din întreg bugetul, contribuția voastră e indispensabilă pentru TEMPS D’IMAGES 2015”, spun organizatorii.

Anul acesta, tema este “corpul comun”, temă care va fi abordată prin producții artistice din diferite domenii ale artelor performative. Artistul asociat al acestei ediții a Festivalului TEMPS D’IMAGES este Alexandra Pirici, în a cărei practică se întâlnesc dansul contemporan, artele vizuale, performance art-ul și muzica experimentală (sub numele Adda Kaleh), și care a recomandat o parte din spectacolele invitate anul acesta. În cadrul festivalului, artista prezintă o acțiune continuă, Instrumente delicate manipulate cu grijă, în care patru performeri actualizează și reproduc pentru public, la cerere, momente, evenimente, situații, meme sau imagini iconice.

Programul va include:

Teatru:  În Pulverizare – spectacol de teatru pe un text de Alexandra Badea, în montarea lui Frédéric Fisbach – se va vorbi despre condițiile de muncă din întreprinderi; în spectacolul lui Nico Vaccari se va dezbate subiectul pornografiei ca sursă de violență împotriva femeilor, iar Eugen Jebeleanu, într-o co-producție  Compania 28-Colectiv A, va prezenta povestea unei persoane transexuale din Maramureș. Am mai invitat spectacole regizate de David Schwartz (Voi n-ați văzut nimic – povestea parcagiului bucureștean mort în timp ce se afla în arestul poliției), Bogdan Georgescu (Pentru că meriți – despre libertatea de a alege și drepturile femeii), Ioana Păun (Produse Domestice – investighează drama bonelor filipineze din România, prinse într-un soi de sclavie modernă), Radu Apostol și Ana Mărgineanu (Foamea – pe un text de Peca Ștefan, pune în discuție persoanele care se complac în supraviețuirea prin ajutor social).

Performance:  Ciprian Mureșan schimbă direcția dinspre adulți care scriu pentru copii spre texte scrise de copii de grădiniță în Untitled, Farid Fairuz dezbate feminismul într-o producție destinată exclusiv bărbaților, Mădălina Dan are un performance one-on-one în Agency of Touch, iar artistul bulgar Alexander Manuiloff pornește de la povestea reală a unui protestatar care și-a dat foc și implică publicul într-o reconstituire subiectivă.

Dans: Agnes Dru se va folosi de elemente de dans tradițional din Martinica pentru a transmite un mesaj împotriva colonialismului, iar Andreea David și Ingrid Berger Myhre vor încerca, într-un spectacol coregrafic, să ofere obiectelor alte sensuri decât cele date de limbaj.

Film: Marta Popidova, artistă din Serbia, va prezenta filmul Yugoslavia or how ideology moved our bodies, despre corpul colectiv creat prin ideologie.

Cine formează Echipa

Miki Braniște este președintă a Asociației Colectiv A și directoare a Festivalului TEMPS D’IMAGES, Iulia Popovici este critic de teatru și dans, co-curator al festivalului, Cristina Bodnărescu e manager cultural, coordonator al Festivalului Temps d’Images din 2012, Corina Bucea are experiență în management cultural, comunicare și coordonare de proiecte, Lala Panait e antropolog urban și manager cultural, Simina Corlat este manager cultural și coordonator logistic al festivalului, Oana Hodade e actriță și dramaturg, iar in festival e responsabilă de ticketing, Sinta Wibowo este responsabil relații internaționale, Ani Mărincean și Radu Bogdan sunt coordonatori de voluntari, Oana Mardare e actriță și producător cultural, iar Alexa Băcanu e dramaturg și specialist în relații publice, și impreună se ocupă de comunicarea festivalului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare