Închide

Taximetriștii din Cluj, revoltați de modificările de trafic din Zorilor. „Primăria se pare ca a omis că taximetria face parte din ramura transportului public”

Administrație by Actual de Cluj - nov. 03, 2018 1 458

Taximetriștii din Cluj sunt revoltați după ce Primăria din Cluj-Napoca a redesenat traficul din cartierul Zorilor, ce a rămas acum cu doar trei standuri de taxi – iar dintre acestea o parte sunt necunoscute de către potențialii clienți.

Taximetriștii din Cluj spun prin asociația pe care au înființat-o că nu doar că numărul standurilor de taxi e insuficient, dar acestea sunt prost amplasate și necunoscute. „Stația IEIA, amplasată în fața stației CTP, la colț cu strada Jupiter, o stație uzată de studenții din campusul apropiat, a fost relocată, fără nicio consultare, într-o alveolă la 200 de metri spre Recuperare, loc în care parchează locatarii blocurilor 11, 13 si 15. Statia Zorilor Capăt, amplasată în fața stației CTP din capătul de vest al cartierului a fost relocată în fața magazinului Profi, la colț cu strada Rapsodiei. La fel, o locație neștiută de nimeni, la 200 de metri de fosta stație, cred că cel mai potrivit nume e Dăbuleni pentru această stație, deoarece e locul unde se vinde celebra lebeniță. Stația Zorilor cu directia Mănăștur a fost relocată la intersecția cu str. Zorilor, la fel, nimeni nu știe că suntem prezenți acolo”, arată vicepreședintele asociației, Ioan Pugna, adăugând că toate aceste modificări s-au făcut fără nicio înștiințare sau consultare a taximetriștilor. „Astfel, suntem nevoiți să ne cerem scuze clienților pentru disconfortul pricinuit și să i îndrumăm cum știm spre noile locații. Primăria, prin programele de fluidizare a traficului și prioritizare a transportului public se pare ca a omis, voit sau nu, faptul că serviciul de taximetrie face parte din ramura transportului public și că un taxiu compensează zilnic, prin cursele efectuate, cel puțin zece mașini”, arată el.

Citește și:

Reguli noi de circulație în Zorilor de săptămâna viitoare

Un comentariu

  1. O fi transport public taximetria insa nu este transport in comun. Daca societatea clujeana ar fi o firma, dpdv al alocarii resurselor umane, nu este ideal sa ai 2 persoane (sofer + client) alocate petrnu transportul unuia singur ( clientul ) . Din acest punct de vedere este mai in regula transportul cu masina personala.

Scrie un comentariu