Închide

Primăria schimbă foaia cu parcarea din curtea proprie. Vrea să tripleze tariful de parcare din 2019

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - nov. 03, 2018 1 608

Parkingul Moților situat în centrul Clujului, în curtea unde Primăria are sediu principal, generează anual aproape aceleași venituri cât încasează administrația locală dintr-o parcare de aproape patru ori mai mică din buricul târgului. Din 2019, Primăria vrea să-l racordeze la sistemul de plată din zona I a orașului unde deja a anunțat o majorare a tarifului de parcare, de la 5 lei ora, la 7 lei pe oră.

Parkingul de pe Moților are 382 de locuri de parcare. Din 2019, parkingul urmează să fie introdus în zona tarifară I de taxare, potrivit unei inițiative a Serviciului Parcări aflată în consultare publică până la jumătatea lunii noiembrie.

Potrivit încasărilor din 2017, parkingul de pe Moților a adus aproape aceleași venituri municipalității ca parcarea cu barieră și 100 de locuri din Piața Unirii, peste 1,5 milioane lei.

Parkingul de pe Moților a fost prima parcare supraterană edificată în centrul Clujului. În prezent, o oră de parcare în acest parking costă 2 lei, taful practicat în zona II, adiacentă zonei ultracentrale a orașului. Potrivit noii prevederi, ora de parcare aici va costa 7 lei.

În plus, din 2019, Primăria vrea să majoreze și taxele de parcare în zona centrală a orașului, de la 5 lei pe oră, la 7 lei pe oră.

Pe lângă modificarea sistemului de taxare a parkingului de pe Moților, Serviciul Parcări a inițiat și o serie de modificări ale regulamentului de parcare în sensul includerii tuturor formelor de plată a parcărilor din oraș (cu tichete răzuibile, sms, parcometre, carduri bancare). De asemenea, s-au inițiat o serie de corecții privind arterele situate în zona I și II de taxare: scoaterea străzii Oțetului din zona II ca urmare a desfințării locurilor de parcare de pe această arteră și luarea în evidență a arterelor Ilei Măcelaru, Cloșca și A. Einstein.

sursa foto: radio Cluj

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Un comentariu

Scrie un comentariu