Închide

Tarife mai mari pentru cursele de taxi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 29, 2022 1 196

Tarifele de taxi din Cluj-Napoca au fost majorate, după ce consilierii locali au aprobat propunerile comisiei de prețuri și tarife a Primăriei care urmare a solicitărilor venite de la asocieațiile de taxi din oraș.

Potrivit proiectului de hotărâre votat de consilierii locali la ședința din 27 decembrie, comisia de prețuri a avizat favorabil modificarea tarifelor existente de la 3,11 lei/km (inclusiv TVA), la 4,05 lei/km (inclusiv TVA) pentru tariful de zi și de 3,43 lei/km (inclusiv TVA) la 4,75 lei/km, inclusiv TVA pentru tariful de noapte.

Ultima oară când prețurile privind serviciile de taximetrie au fost ajustate a fost în luna aprilie. Atunci tarifele au crescut de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi și de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km pe timp de noapte.

Asociațiile de taxi din Cluj-Napoca au făcut demersuri încă din luna octombrie în vederea majorării tarifelor de taxi invocând scumpirea carburanților și creșterea inflației.

Deja în Cluj-Napoca, companiile de car-sharing practică tarife exorbitante pentru cursele din Cluj-Napoca. Spre exemplu, la mijlocul lunii decembrie, o cursă Bolt din cartierul Grigorescu la aeroport, în intervalul 8.00-9.00 dimineața, era peste 160 de lei, în timp ce cu taxi-ul, aceeași cursă costa 45 lei.

sursă foto: https://www.facebook.com/TaxiCluj1/

Un comentariu

  1. De la Iulius Mall până la Mega Image pe Dâmboviței, m-a costat 11 lei acum 3 zile, în condițiile în care chiar și cu vreo 6 luni în urmă plăteam un pic sub 7 lei, rar peste 8, cu aglomerație și de alea. De unde 5 lei în plus?

Scrie un comentariu