Închide

Generatorul cumpărat de Primăria Cluj a plecat spre orașul Kiev din Ucraina

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 29, 2022 0 240

Generatorul (grup electrogem 330 KVA) pentru a cărui cumpărare consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat, la ultima ședință din 2022, alocarea a 305.000 lei a plecat spre orașul Kiev din Ucraina, a arătat primarul Emil Boc. Acesta a mai spus că alte trei generatoare de capacitatea mai mică au fost cumpărate de Asociația Zona Metropolitană Cluj și au luat și ele drumul spre Ucraina.
„Am răspuns astfel apelului Asociației Municipiilor din Ucraina, condusă de primarul Kievului, Vitali Klitschko, pentru a veni în sprijinul spitalelor, școlilor sau altor entități de utilitate publică din Ucraina pe perioada iernii. Cu ajutorul acestui generator, Cluj-Napoca sprijină funcționarea unui spital din Kiev indiferent de condiții. De asemenea, alte 3 generatoare de capacitate mică pleacă spre Ucraina, acestea fiind achiziționate de către ADIZMC – Zona Metropolitană Cluj. Așa cum am spus de fiecare dată, sprijinul pentru Ucraina nu este doar un sprint, este un maraton și o luptă pentru apărarea valorilor democratice. În aceste momente, e datoria noastră de cetățeni ai Uniunii Europene să venim în ajutorul celor care cu demnitate și curaj își apără teritoriul și valorile”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.
Potrivit oficialului, Primăria Cluj-Napoca oferă sprijin constant refugiaților ucraineni pentru a se integra pe piața muncii și pentru a le oferi copiilor un proces educațional de calitate. ȚDin Cluj-Napoca au plecat câteva transporturi umanitare în valoare de 175.000 de EURO (60.000 de EURO provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța) formate din alimente, produse de igienă, materiale suport și hrană pentru animale către comunitățile afectate din Ucraina. De asemenea, la Cantina Prieteniei – Idal’nya druziv – B-dul 21 Decembrie 1989 nr.128-130, în curtea interioară din spatele sediului de birouri al Companiei de Transport Public – refugiații ucraineni se bucură de preparate calde oferite gratuit”, a mai arătat primarul.
surs foto: Emil Boc/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare