Închide

Contractul pentru supervizarea Metroului din Cluj Napoca, la a doua licitaţie. Contractul a fost majorat de la 125 la 140 de milioane lei

Administrație by Actual de Cluj - dec. 29, 2022 0 501

Primăria municipiului Cluj Napoca a lansat o nouă licitaţie pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie la Magistrala M 1, contract de aprox. 2 miliarde de Euro al cărui câştigător ar urma să fie desemnat pe 27 ianuarie 2023.

Prima licitaţie pentru contractul de supervizare a fost anulată pe 13 decembrie, la contractul de 125 de milioane lei nefiind depusă nicio ofertă conformă. Pentru a doua încercare, Primăria Cluj Napoca a suplimentat valoarea cu peste 15 milioane lei, de la 125 de milioane la 140 de milioane lei : ,,Servicii de supervizare proiect (consultanță) aferent obiectivului de investitii: „Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție „tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa i a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: magistrala i de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. componenta 1. magistrala i de metrou Cluj”, conform caiet de sarcini” – informaţii SEAP.

Este cel mai mare contract pentru servicii de supervizare din domeniul transporturilor, iar ofertele pot fi depuse până la 27 ianuarie 2023, exact termenul estimat pentru desemnarea constructorului, arată economedia.ro.

Serviciile de supervizare înseamnă, practic, consultanță pe durata contractului de proiectare și execuție. Durata contractului de supervizare este de 156 de luni. Pe de altă parte, Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor (mandatul Cătălin Drulă), susține că Primăria condusă de Emil Boc a dus la anularea licitației pentru că a reușit să răspundă clarificărilor proiectanților.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare