Închide

Tarife de parcare mai mari în aeroportul din Cluj, aprobate de Consiliului Județean

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 29, 2022 0 134

Consilierii județeni au aprobat tarife mai mare pentru parcarea în incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu. Consiliul Județean a fost obligat de instanță să supună la vot cererea firmei care administrează parcarea, Goto Parking, de a majora tarifele, după ce a amânat solicitarea de mai multe ori. Propunerea de majorare a tarifelor a trecut la un vot. Consilieri județeni au cerut și de această dată ca tarifele de la aeroport să rămâna neschimbate, cel puțin pentru un interval orar echivalent primelor 60 de minute, însă președintele CJ Cluj, Alin Tișe a explicat că, având în vedere decizia instanței, forul deliberativ județean poate fie să aprobe majorarea, fie să o respingă. El a avansat chiar posibilitatea ca, pe viitor, forul județean să rezilieze contractul, mai ales că la aeroport se pregătește și un parking public pe care Primăria Cluj-Napocaș și-a asumat să îl realizeze.

facebook sharing button

 

GOTO Parking, firma care administrează partea estică a parcării auto de la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, a cerut, de cel puțin două ori, Consiliului Județean, în calitate de proprietar al spațiului, majorarea tarifelor la parcare. Consilierii județeni au amânat respectivul proiect, iar firma a apelat la instanță care a obligat CJ Cluj să discute proiectul.

Potrivit Goto Parking, ultima actualizare a prețurilor pentru parcarea din incinta aeroportului a fost operată în noiembrie 2020, iar de atunci „a existat o creștere constantă a prețurilor de consum”. Totodată, firma GOTO arată că „a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”.

Oficialul CJ Cluj, Alin Tișe a mai spus că toate chestiunile legate de aministrarea parcării au fost perfectate de Aeroportul Internațional într-o perioadă în care era nevoie de fonduri pentru proiectele de investiție. Dar și că forul județean poate proceda la rezilierea contractului, în condițiile acestuia.

„GOTO au dat în judecată și a obligat Consiliul Județean Cluj să aprobe aceste tarife. Din punctul meu de vedere trebuie să punem în executare această hotărâre, dar modul în care dânșii ne livrează aceste tarife pe considerentul că noi nu putem influența cuantumul tarifului nu e în regulă, acest tarif influențează viața fiecărui clujean.nțelegem dreptul acestei firme că este o afacere și vrea să facă profit. E mod de administrare privat, însă tarifele pe care le practică, legat de ele am vrea să avem un cuvânt de spus. Consiliul Județean poate aproba sau nu proiectul, dar nu putem influența cuantumul acestor tarife. GOTO propune, iar noi ca și autoritate publică putem aproba sau nu aceste tarife. Dacă le vom cere să vină cu alte tarife … am fost dați în judecată să aprobăm tariful. Va trebui să gândim un mod în care aceste tarife să poată fi cenzurate de Consiliul Județean Noi vom avea și varianta de a rezilia în condițiile contractuale și de a face o despăgubire conformă și să preluăm noi parcarea.Putem respinge astăzi proiectul sau să aprobăm propunerile, urmând ca în câteva luni să rediscutăm acest subiect. Acestea sunt perspectivele astăzi. Din păcate, nu avem cum să umblăm la aceste tarife. Putem doar admite sau respinge acest proiect”, a spus Alin Tișe, în ședința de Consiliul Județean din 29 septembrie.

În final, proiectul de majorare a tarifelor a fost votat, cu 25 de voturi pentru.

Noile tarife: 

0 min – 5 min: rămâne gratuit;

5 min – 10 min: 1 leu;

10 min  – 30 min: 8 lei, față de 6 lei în prezent;

30 min  – 60 min: 11 lei, față de 9 lei în prezent;

60 min – 120 min: 23 lei, față de 18 lei în prezent;

120 min – 300 min: 42 lei, față de 33 de lei în prezent;

300 min – 24 ore: 72 lei, față de 57 de lei în prezent;

24 ore – 2 zile: 152 lei, față de 121 de lei în prezent;

2 zile – 7 zile: 265 lei, față de 210 lei în prezent;

7 zile – 8 zile: 336 lei, față de 276 lei în prezent;

8 zile – 15 zile: 513 lei, față de 407 lei în prezent.

sursa: goto parking

Nici un comentariu

Scrie un comentariu