Închide

Tăriceanu la Cluj: "Îmi asum o guvernare cu PSD-ul"

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 17, 2014 0 298

Prezent la „botezul” filialei clujene a Partidului Liberal Reformator, președintele acestei formațiuni, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat că nu se teme să guverneze alături de PSD. „Sigur, eu spun că voi câștiga președinția României, însă, în cazul în care nu se întâmplă acest lucru, da, putem intra la guvernare alături de PSD”, a comentat Tăriceanu. Politicianul susține că numai Crin Antonescu avea spaimă de guvernare, pentru că acest lucru presupunea să și muncească, să-și asume responsabilități, să vină cu proiecte, cu soluții: „Antonescu fugea de guvernare ca dracu de tămâie, ca să nu fie nevoit să facă treabă. Nu este cazul nostru, al PLR. Eu nu m-am temut niciodată să-mi asum decizii, să stau la guvernare, chiar dacă de multe ori acest lucru m-a costat din punct de vedere electoral. Ținta PLR este să guverneze, iar dacă va fi cazul, alături de PSD. Să nu uităm că până la urmă, românii au votat formula USL, au acordat încredere alianței dintre PSD și PNL, ne-au trimis împreună la guvernare”, a comentat Tăriceanu.

PLR  a reușit să rupă din PNL Cluj mai mulți membri. Sursele Actualdecluj.ro informează că până la acest moment au plecat peste 70 de liberali clujeni, chiar și aleși locali. De altfel, șefa filialei clujene a PLR, Steluța Cătăniciu, a informat că au venit spre PLR câțiva aleși locali, din Câmpia Turzii, Gherla, Ciucea, Așchileu sau Măguri Răcătău. A trecut la PLR inclusiv consilierul județean PPDD, Valentin Pop. Tăriceanu consideră că până în prezent și mai mulți aleși locali ar fi trecut la PLR, dacă nu s-ar fi făcut atâta anti-campanie legii migrației. „Aleșii locali nu trebuie să se teamă că-și vor peirede mandatele. Ordonanța care le permite să treacă la un alt partid este în vigoare, produce efecte, chiar dacă proiectul de lege a căzut la vot în Camera Deputaților. În mod normal ar fi trecut de această Cameră, dacă deputații ar fi venit la vot. Dar, camera decizională este Senatul, așa încât acest lucru se va rezolva. Aleșii locali trebuie să știe însă că pot să aleagă să treacă la prtidul din care vor să facă parte. De vremea ce și parlamentarii pot face acest lucru, fără să fie îngrădiți în vreun fel, nu văd ce ce aleșii locali nu ar beneficia de același tratament. Este un drept perfect constituțional”, a comentat Tăriceanu. El a adăugat că partidele ajung să-și trădeze propriil membri, cum s-a întâmplat cu PNL, care s-a aliat cu partidul lu Traian Băsescu:  „E firesc ca oamenii care nu se mai simt reprezentați de PNL să aibă posibilitatea să-și aleagă altă formațiune politică”.

Tăriceanu se crede special. El spune că e singurul dintre candidații la președinția României care are un proiect concludent pentru țară. „Ceilalalți candidați n-au venit cu nimic. De altfel, de la proiectul aderării României la NATO, nimeni nu a mai propus nimic pentru dezvoltarea țării. S-a bâjbâit de la stânga la dreapta, fără o direcție clară. Eu îmi propun ca România să devină a șaptea putere economică, deoarece consider că fiecare țară trebuie să se dezvolte proporțional cu potențialul ei demografic. Sigur, avem mult de muncit pentru acest lucru, nu se poate realiza în doi, trei ani. Însă, este un proiect de perspectivă care poate deveni realitate”, s-a lăudat Tăriceanu.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.