Închide

UDMR anunță că va avea candidat la președinția României: Comunitatea maghiară din România va avea un candidat

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iun. 27, 2024 1 49

Șeful UDMR, Kelemen Hunor  a anunțat joi că formațiunea sa va desemna un candidat la președinția României.

”Indiferent când vor avea loc alegerile prezidențiale, comunitatea maghiară din România va avea un candidat. Maghiarii trebuie să aibă o voce la alegerile prezidențiale”, a declarat acesta la ședința de joi a Consiliului Reprezentanților Unionali de la Cluj-Napoca.

Kelemen a mai spus că UDMR va avea un candidat propriu deoarece vrea să arate forța comunității maghiare, care contează și pe care se poate conta în România. „Candidatul maghiarilor va vorbi despre speranțele și problemele maghiarilor, va vorbi despre problemele societății, dar va avea și un mesaj despre ce fel de țară ne dorim”, a spus președintele Uniunii.

În cadrul raportului politic, Kelemen Hunor a subliniat că, prin amânarea anunțării alegerilor prezidențiale, coaliția de guvernare arată că în promisiunile PSD și PNL nu poți să ai încredere. „Acestea arată că interesele individuale trec, întotdeauna, peste interesele comunității și ale țării. Dacă ați promis că veți organiza alegeri în septembrie, atunci țineți-vă promisiunea! Nu mai căutați explicații care nu stau în picioare, nu invocați ba că e cald afară, ba că e vară. Da, toamna e vremea recoltei, iar iarna e frig. Așa stau lucrurile. Cred că cei din coaliția guvernamentală nu sunt pregătiți și speculează. Nu ar trebui să speculăm, ci ar trebui să ne prezentăm în fața electoratului, să vorbim cu alegătorii, să le spunem ce vrem și să le cerem încrederea. Noi asta vom face”, a adăugat liderul UDMR.

Un comentariu

  1. Un naiv ar pune intrebarea „de ce se inscriu la cursa prezidentiala, daca nu au nici cea mai mica sansa si cheltuie bani degeaba?” De fapt pentru bani se inscriu la cursa prezidentiala! E vorba de banii pe care-i primesc de la guvern si mai ales de banii care-i primesc de la guvernul maghiar! Necontabilizati. Si, mai vor sa fie partidul „balama” care a mai fost de atatea ori.

Scrie un comentariu