Închide

Tâlhărie la Gherla, o femeie a fost jefuită după ce a scos mii de lei de la bancomat

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 15, 2023 0 287

Un clujean tâlhar de meserie a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, și plata a 20.000 de euro daune morale, după ce a tâlhărit o femeie ce scosese mii de lei de la bancomat și și-a însușit banii.

După ce a filat o femeie în apropierea unui bancomat, în Gherla, în 13 octombrie anul trecut, inculpatul a bruscat-o pe femeie, care a căzut la pământ, și i-a furat geanta, în interiorul căreia se afla un portmoneu de culoare neagră, suma de 3.000 de lei, două carduri bancare, documentele de identitate ale victimei și o cheie de la locuința acesteia.

Victima a făcut plângere la Poliție în aceeași zi. Aceasta a declarat că în 13 octombrie în jurul orei 14.20 a retras suma de 2.800 lei de la  un bancomat, după care s-a întâlnit cu sora sa pe strada Armenească, după care sora persoanei vătămate a intrat la o casă de schimb valutar. Victima și-a continuat drumul spre domiciliu intrând pe străduța îngustă de lângă Școala Generală nr. 1. La un moment dat, aceasta a fost abordată de un bărbat necunoscut, care a venit prin spatele său și a întrebat-o dacă știe unde este o anumită stradă. Apoi, bărbatul a trecut în fața sa iar în momentul în care persoana vătămată a ajuns în fața blocului din spatele său, o persoană necunoscută i-a tras poșeta de pe antebrațul stâng. Persoana vătămată a încercat să se opună și a ținut de poșetă, moment în care bărbatul a tras cu putere de poșetă, determinând căderea victimei la pământ. În timp ce persoana vătămată se afla la pământ, bărbatul necunoscut i-a sustras geanta și a luat-o la fugă. Persoana vătămată a arătat că, în momentul în care a căzut la pământ a observat că bărbatul care i-a sustras geanta era aceeași persoană care a abordat-o anterior.
inculpatul a recunoscut integral săvârşirea infracţiunilor și a fost judecat în procedură simplificată, cu reducerea pedepsei. ”Din fişa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta este cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind în repetate rânduri condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni asemănătoare. Totodată, deși a fost încarcerat o perioadă destul de lungă de timp, inculpatul a dat dovadă că nu s-a reeducat, continuându-și cariera infracțională”, a arătat instanța Judecătoriei Gherla în motivarea deciziei de condamnare, dată în urmă cu câteva zile. ”Constatând toate acestea, inculpatul prezintă un pericol însemnat pentru societate şi ordinea publică, având în vedere că acesta îşi asigură traiul zilnic prin comiterea de infracțiuni îndreptate, în principal, împotriva patrimoniului”.

Victima a cerut daune morale de 30.000 de lei iar instanța i-a acordat 20.000. Tâlharul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tâlhărie, și a fost încălțat și cu un rest de pedeapsă de 359 de zile rămase neexecutate dintr-o sentință dată de Judecătoria Aiud.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu