Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, după ce l-a bătut pe un alt bărbat

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 15, 2023 0 454

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, după ce l-a bătut pe un alt bărbat.

Fapta s-a petrecut în 29 februarie 2020, când inculpatul și-a însușit o drujba găsită la magazinul sătesc din sat, ce aparținea persoanei vătămate. Ulterior, în 4 martie 2020, persoana vătămată l-a întrebat pe inculpat dacă nu i-a văzut drujba, motiv pentru inculpatul l-a lovit cu pumnii și picioarele peste tot corpul. Cu privire la aceasta situație de fapt, persoana vătămată a depus o plângere penală.

După câteva zile, în 13 martie în jurul orei 11, în timp ce persoana vătămată se deplasa de la Primărie la locuința de domiciliu, la un moment dat a apărut inculpatul, care dintr-o mașină a coborât și i-a reproșat victimei faptul că a depus o plângere penală împotriva acestuia. Inculpatul a început să-l lovească cu palmele peste față până la trântit la pâmânt, continuând să-l amenințe că dacă mai merge la poliție, o să-l bată în continuare, chiar și la el acasă. Inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptei dar martorii care au văzut faptele au relatat ce s-a întâmplat la proces.

Inculpatul a săvârșit infracțiunea pentru care este cercetat în stare de recidivă postcondamnatorie, primul termen al recidivei fiind constituit de condamnarea la pedeapsa de 11 ani 9 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, pentru care a fost condamnat în 2014. Bărbatul a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției. Pentru că a fost încălțat și cu pedeapsa rămasă neexecutată din sentința anterioară, inculpatul ar urma să execute 6 luni şi 1.179 zile închisoare. Decizia a fost luată de Judecătoria Dej în 10 martie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu