Închide

Tablou de Ghenie vândut la Londra pentru 1,6 milioane de euro

CulturăTop News by Actual de Cluj - oct. 07, 2019 0 691

O lucrare a pictorului Adrian Ghenie, școlit la Cluj, s-a vândut vineri în Marea Britanie pentru peste 1,5 milioane de euro.
Vorbim despre lucrarea ”Autoportret in 1945”, vândută la casa de licitație Christie’s vineri seara într-o licitație pentru 1,45 milioane de lire sterline, echivalentul a peste 1,6 milioane de euro.
Rezultatul concursului a fost la mijlocul așteptărilor casei de licitații, care estima lucrarea între 1,2 și 1,8 milioane de lire sterline, dar considerabil peste prețul de pornire al competiției, de 900.000 lire sterline. Realizată în 2014, e o lucrare de dimensiuni medii pentru tablourile lui Ghenie, 200×140 metri.

Adrian Ghenie e un exponent al aclamatei “Școli de la Cluj”, puternică pe piața artei contemporane în ultimii ani. Născut în 1977 la Baia Mare, a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj în 2001. E unul dintre co-fondatorii galeriei Plan B din Fabrica de Pensule, alături de Mihai Pop. A expus între altele în Veneția, Praga, San Francisco și altele, iar în 2015 a reprezentat România la Bienala de la Veneția. Are lucrări, între altele, la Museum of Contemporary Art în Los Angeles sau San Francisco Museum of Modern Arts.  E artistul român cu cele mai scumpe lucrări pe piața internațională.

Citește și:

De ce se vând tablourile lui Ghenie cu milioanele de euro? Un specialist în „școala de la Cluj” explică

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare