Închide

Sute de taximetriști, protest împotriva Uber la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 29, 2017 0 437

Sute de taximetriști au protestat azi în Cluj-Napoca împotriva sistemului de car sharing Uber ce, spun ei, le face concurență neloială.
„Revendicările noastre sunt legate de concurența neloială”, spun taximetriștii. „Nu ne interesează fiscalizarea sau modul în care se face aceasta, sunt instituții abilitate să verifice aceste aspecte. Ne interesează existența pe piață a unui serviciu similar, care desfășoară activități de transport persoane, fără să aibă agrementarea necesară în acest sens. NU se poate să stai ascuns în spatele unui termen, „ride sharing”, și astfel să eludezi toată legislația din domeniu”, transmit aceștia.

La protestul de azi au participat 400 de taximetriști, transmit reprezentanții asociației ce le reprezintă interesele. Taximetriștii au un ghimpe împotriva Uber, serviciul de car sharing ce a împânzit lumea iar în România a ajuns până acum în trei orașe – București, Brașov și Cluj-Napoca. Doar în acesta din urmă taximetriștii s-au asociat și au dat în judecată firma prin care Uber operează în România căci, spun ei, serviciul e ilegal. Taximetriștii din Cluj și-au făcut asociație – Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, și-au angajat avocați – casa de avocatură Câmpan & Timonea – și au dat în judecată gigantul Uber, mai exact firma prin care acesta operează în România, Uber Systems SRL, pe care o acuză de concurență neloială. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat în 4 noiembrie iar cel mai recent termen în proces a fost chiar ieri.

În urmă cu o lună aceștia au organizat un protest similar, ce a pornit din parcarea Sălii Sporturilor:

Taximetriștii din Cluj, protest împotriva Uber: “Aici e Cluj Napoca, România, nu colonie americană. Plecați acasă, hoților”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags