Închide

Taximetriștii din Cluj, protest împotriva Uber: „Aici e Cluj Napoca, România, nu colonie americană. Plecați acasă, hoților”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 07, 2017 9 4802

Parcarea de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca s-a umplut de taximetriști, într-un protest împotriva serviciului de car sharing Uber.

Câteva zeci de taximetriști clujeni au protestat azi într-o parcare împotriva gigantului Uber – mai exact aceștia cer instanței să scoată serviciul în afara legii. „Protestul nostru e în instanță”, spun ei; până la primul termen pe fond, programat peste două săptămâni, aceștia au protestat azi cu hârtii A4 lipite de parbrize, dar și cu un marș din parcarea Sălii Sporturilor până în parcarea ștrandului Sun și apoi în Mănăștur.

Frig aspru în Cluj-Napoca azi la amiază, iar în parcarea Sălii Sporturilor din oraș s-au adunat câteva zeci de taximetriști. Cei prezenți și-au lipit hârtii A4 pe parbrizele mașinilor, pe care au scris mesaje de protest împotriva serviciului de car sharing Uber: „Dacă tu plătești șoferul, ori ești firmă de transport, ori ești ceva mafie modernă” sau „Aici e Cluj Napoca, România, nu colonie americană. Plecați acasă, hoților”.

„Asociația noastră e singura din țară care a avut curajul să dea în judecată colosul Uber, care de fapt e un fond de investiții”, spune vicepreședintele asociației, Ioan Pugna. „Practică o concurență neloială crasă. Crasă”.

Taximetriștii au un ghimpe împotriva Uber, serviciul de car sharing ce a împânzit lumea iar în România a ajuns până acum în trei orașe – București, Brașov și Cluj-Napoca. Doar în acesta din urmă taximetriștii s-au asociat și au dat în judecată firma prin care Uber operează în România căci, spun ei, serviciul e ilegal. Taximetriștii din Cluj și-au făcut asociație – Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, și-au angajat avocați – casa de avocatură Câmpan & Timonea – și au dat în judecată gigantul Uber, mai exact firma prin care acesta operează în România, Uber Systems SRL, pe care o acuză de concurență neloială. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat în 4 noiembrie. Următorul termen e programat în 28 aprilie.

 

actualdecluj.ro a transmis în direct de la fața locului, pe pagina sa de Facebook:

9 comentarii

 1. Acum cateva zile , in jurul ore 2-3 , am incercat sa fac rost de un taxi sunand la 3-4 firme din oras. Nici una nu a avut masina pentru Calea Dorobantilor si vorbim de o locatie relativ centrala. Acum 2-3 luni am avut aceeasi experienta , de data asta cu ora 4-5.

  Eu nu mai merg cu Taxi-ul deloc si recurg doar la Uber , poa sa faca neinspravitii astia ce proteste vor ei.

  Pana la urma de ce fac taximetristii protest cand nu sunt in stare sa acopere cererea si de asemenea nu au confortul cerut de client? In plus , niste soferi mai nesimtit nu cred ca exista ca soferul de taxi.

  Duceti-va si muriti de foame ca atunci cand e nevoie de voi nu aveti niciodata masini.

  • corect spus…ma voi orienta spre Uber cat de repede,intradevar parca gasesti din ce in ce mai greu masini disponibile la comanda si la anumite ore lasand la o parte aspectul interior si igiena soferilor in special cei mai in varsta.Civilizatia incepe de la apa si sapun !!!!!!

 2. taximetristii din Romania ar trebui sa fie obligati sa termine niste cursuri:

  – recuperare a 7 ani de acasa
  – igiena corporala
  – igienizare / dezifectie a autovehiculului
  – condus, parcare
  – comunicare cu clientul
  – fiscalitate: ce este bonul? cum se da bon? De ce?
  – folosirea service-urilor auto intensiv

  Apoi mai vorbim de Uber

 3. Catre un protestatar: Nu inteleg de ce sa faci un protest impotriva unui concurent care are servicii CLAR MAI SCUMPE decat tine? Pana la urma, daca clientii aleg un serviciu mai SCUMP, e clar ca problema nu e la clienti sau la UBER, problema e strict la tine. Si ai doua variante: ridici calitatea serviciilor si eventual pretul ca sa atragi clientii cu aceeasi calitate, sau dai faliment. Ah, mai ai inca o sansa: iti dai demisia de la firma de taximetrie, faci curat in masina, te speli mai des si intri si tu in reteaua UBER, si, daca esti in stare sa tii pasul cu concurenta, o sa ai si tu castiguri mai mari. Si clienti multumiti. Dar nah, e greu sa gandesti singur….

 4. “Aici e Cluj Napoca, România, nu colonie americană(sau ungureasca).Plecați acasă, hoților”. Sau mai simplu, luati-va de mana americanilor si maghiarilor si plecati impreuna.

 5. Desi e vorba de un protest din Cluj-Napoca , văd aici doar comentarii din București. Nu ne băgați in aceeași oală , pentru RMS2009 , ți-ai luat pastilele? Și urcat vreodată , in viața ta inutilă , intr-un taxi , in Cluj? Aia 7 ani , te obligau să postezi cu nume real , uita-te la imaginile , de la protest , ce mașini avem , săracule , minim 2010 , Uber are din 2001 , și tu îmi vorbești de condiții , sclavule.

 6. Protest anti-uber? De ce ma? Eu cred ca populatia are dreptul de a alege dintr-o gama larga de variante de a calatori. Monopolul doar varianta „taxi” trebuie exclus. Uber e o varianta super. Ar trebui pusi si ei sa plateasca taxe si impozite, atat. DAR EU M-AM SATURAT DE TAXIMETRISTII ASTIA, CARE INTR-O SEARA VREA UN MILION PE 5-6 KM sau NU vor sa puna ceasul ca sa fure oamenii. SA VA FIE RUSINE HANDICAPATII DRACULUI, ASA VA TREBUIE, UBER RULLZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scrie un comentariu