Închide

EXCLUSIV Jocuri de putere. Mureșan pleacă după 15 ani de la CFR Cluj. Paszkany își pune președinte un alt om de încredere. Cum va arăta organigrama

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 07, 2017 2 10530

CFR Cluj e în play-off, va ieși din insolvență, iar vara se anunță extrem de încinsă la club. În afară de schimbările majore în privința lotului, la nivel administrativ se configurează alți oameni. În spatele lor, eternul Arpad Paszkany, cel care n-a plecat, de altfel, niciodată de la echipă.

Formația clujeană se luptă la titlu, dar e ultimul an în care vor mai putea fi zărite anumite figuri emblematice pentru ea. Lotul va fi schimbat radical, mai ales că mulți fotbaliști se află la final de contract, însă cele mai răsunătoare mutări vor avea loc la nivel de conducere, spun sursele actualdecluj.ro.

Iuliu Mureșan, președinte de 15 ani la CFR Cluj, de când echipa a intrat în mâinile lui Arpad Paszkany, va spune adio clubului pe care l-a slujit. Sub conducerea sa, CFR-ul a luat cele trei titluri de campioană, cupele și superculele și a evoluat în Liga Campionlor, însă perioada Mureșan se va încheia în vară.

Dar să o luăm pe rând.

Marian Băgăcean ar fi, potrivit informațiilor oficiale oferite de CFR, noul acționar majoritar al clubului. Acesta e un contabil al omului de afaceri Ioan Varga, un afacerist clujean și partener de afaceri cu Arpad Paszkany, iar în spatele lui Varga s-ar afla un cetățean neamț, Abris Lelbach, un magnat cu afaceri în energie, industrie și minerit. Lelbach are de asemenea afaceri cu Arpad Paszkany, iar Paszkany se află și acum în spatele întregii afaceri CFR, mai spun sursele noastre.

Băgăcean merită scos din întreaga ecuație, e doar o persoană trimisă la înaintare, de ochii lumii. Uitați de Băgăcean, pentru că Paszkany îl pregătește pentru postul de președinte pe nimeni altul decât Florin Ciorca.

Ciorca a fost administrator în cele mai mari firme deținute de Paszkany și de numele său se leagă dosarul Polus Constanța. Lui Paszkany i-a cerut Radu Mazăre 1 milion de euro mită în schimbul eliberării documentațiilor de urbanism necesare construirii unui mall. Cine a negociat cu Mazăre? Florin Ciorca.

Redăm mai jos fragmentul, în care apar stenogramele convorbirilor telefonice, publicat de stiripesurse.ro:

„Declaraţiile martorilor la care s-a făcut referire anterior se coroborează cu procesul-verbal de redare a conţinutului convorbirilor telefonice purtate de Arpad Paszkany din care rezultă că la data de 12 iulie 2007, Ciorca Vasile Florin îi transmite acestuia că trebuie să dea mită o sumă de bani.

CIORCA FLORIN: No, m-am întâlnit cu arhitectul, şi el o zis aşa, că deci o lucrare ca şi ordin de mărime, o zis aşa, cam în jurul sumei pe care o ştii tu, ştii când am fost noi, te-am dus la ultima întâlnire şi te-ai întâlnit acolo cu omul ăla la care nu te aşteptai. Înainte să plecăm în concediu te-am dus. Şi te-am aşteptat.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Când m-am dus…a, da, da. Ştiu. Când am fost acolo pe deal?
CIORCA FLORIN: Exact. Deci atâta îi. Rotund.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Deci când am fost pe deal?
CIORCA FLORIN: Exact. Ştii că ai zis că o venit…ştii că ai zis că o venit omul surpriză şi aţi ajuns la…
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: A, ăla? Care m-o rugat ca să …a, da, da. Deci ăla la care am fost.
CIORCA FLORIN: Da. Şi aţi ajuns acolo la un consens. Ca treaba să fie OK, cam atâta…
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Ştii ce rugăminte am? Trimite-mi cifra pe SMS pe ăsta.
CIORCA FLORIN: Bine.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Bine?
CIORCA FLORIN: Da, dar îi simplu, îi prima cifră.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Dă-mi-l pe…deci …dă-mi un SMS pe ăsta.
CIORCA FLORIN: Te aud foarte rău, întrerupt.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Şi eu te aud destul de rău. Dă-mi un SMS pe ăsta.
CIORCA FLORIN: No bun, hai că după ăsta ţi-l …ţi-l trimit. Deci asta şi plătibil acolo, la el. În oraş.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: No bun, dar cum? Cu contract?
CIORCA FLORIN: Da, da, sigur. Printre care se adaugă normal TVA-ul.
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Atunci bine că nu mai….
CIORCA FLORIN: Cum zici?
PASZKANY ARPAD ZOLTAN: Nu…
CIORCA FLORIN: No, nu te mai aud.

După dialogul purtat, Ciorca Vasile Florin îi trimite martorului Arpad Paszkany un sms cu textul „Dollar baby (filmul), dar în ce se practică”, specificând astfel că valoarea mitei este de 1 milion, dar nu de dolari, ci de euro („în ce se practică”)

Florin Ciorca a fost administratorul celor mai importante societăţi ale lui Arpad Paszkany: Cartierul Tineretului – care nu a mai dezvoltat cartierul de locuinţe, Fotbal Club CFR 1907 – societatea pe care funcţionează clubul de fotbal CFR Cluj, dar şi Sigma Residence. Ciorca a mai fost administrator la Compania de Informatică Aplicată (CIA) – clădire vândută lui Ioan Varga – , la Mărăşeşti Wind, la Ecomax General Investments SRL, la Wind Garoafa Development SRL, dar mai apare şi în Ialomiţei Wind SRL (radiată) JWP Development (lichidare), Polus Services SRL (radiată).

Ciorca ar urma să fie numit președinte executiv la CFR Cluj! Ca fapt divers, putem menționa că Florin Ciorca a negociat cu Ciprian Deac semnarea noului angajament (DETALII AICI). Ciorca s-a dus direct la Deac, a discutat și s-a înțeles cu mijlocașul CFR-ului.

Așadar, clubul este condus acum și va fi condus și pe mai târziu de Arpad Paszkany, dar fără ca acesta să apară oficial în acte. Omul său de încredere, Florin Ciorca, va fi președinte în locul lui Iuliu Mureșan. Ioan Varga va fi director executiv.

Și la nivel sportiv în privința conducerii, vor avea loc schimbări. Directorul sportiv Sandu Matei, un alt veteran alături de Iuliu Mureșan, va fi înlocuit cu Bogdan Mara, actual impresar și fost fotbalist la „feroviari”.

Cum va arăta CFR-ul din vară:

Arpad Paszkany – patronul tuturor din umbră

Florin Ciorca- președinte

Ioan Varga – director executiv

Bogdan Mara – director sportiv

CITIȚI:EXCLUSIV Paszkany, vizită fulger la CFR Cluj. I-a certat și apoi i-a încurajat pe jucători. El a fost însoțit de Marian Băgăcean. Ce jocuri de culise se fac în Gruia

INTERVIU EXCLUSIV Misteriosul investitor de la CFR are chip. Clubul va anunța ieșirea din insolvență! Rămân multe semne de întrebare

 

 

2 comentarii

  1. Corect! RESPECT! dl.Paszkany Arpi
    Normal ca va ramâne dl.Paszkany clubul a fost cumpărat cândva,și înființat tot de el,era și este condus acum și va fi condus și pe mai târziu pe restul vieții tot de dânsul!!! Ce vroiați să fie lăsat la alții!! Tot cu domnul Paszkany clubul va înflori,va câștiga campionate,vor juca in Champions League,Europa Leauge,vom căștiga troffee!!!
    Forza,Forza CFR 1907 Cluj!!!

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare