Închide

Sute de elevi din Cluj au ajuns în situația de a nu avea nici o notă în catalog, din cauza absenteismului, sunt peste cinci sute

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 07, 2023 0 124

Sute de elevi din Cluj au ajuns în situația de a nu avea nici o notă în catalog, din cauza absenteismului, sunt peste cinci sute.

Datele vin din raportul Inspectoratului Școlar Județean cu privire la anul școlar recent încheiat, 2022-2023, în care se arată că au fost identificați elevi, aflați în majoritatea lor în risc de abandon școlar, care nu au nicio notă în catalog. Din rapoartele sintetice întocmite de inspectorii școlari, reiese că numărul total al acestora este 553. Majoritatea acestora o reprezintă elevii proveniți din mediul rural, din rândul categoriilor defavorizate. Surprinde, constată raportul, și numărul mare de elevi, 87, care sunt înscriși în învățământul special, dar nu frecventează școala sau o fac doar sporadic. ” În majoritatea situațiilor, rapoartele de inspecție precizează că la nivelul școlilor au avut loc întâlniri cu comitetele de părinți, în cadrul cărora au fost prezentate analize ale absențelor acumulate justificat sau nejustificat de către elevi. Dacă în școlile din mediul urban, conform rapoartelor de inspecție, părinții au manifestat disponibilitate și chiar implicare în astfel de demersuri, în școlile din mediul rural implicarea părinților este sporadică sau inexistentă”, arată raportul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu