Închide

Protest în faţa ISJ Cluj pentru înfiinţarea unei şcoli speciale pentru copiii cu dizabilităţi din zona Turda, care nu pot fi integraţi în învăţământul de masă și nu se pot deplasa la Cluj-Napoca

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 07, 2023 1 108

Peste 50 de persoane , copii cu nevoi speciale şi părinţi ai acestora, au protestat, miercuri, în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj şi au cerut înfiinţarea unei şcoli speciale pentru copiii cu dizabilităţi din zona Turda, Câmpia Turzii şi din localităţile învecinate, minori care sunt neintegrabili în învăţământul de masă, conform Agerpres.
Ei au purtat pancarte cu mesaje precum ‘Egali în drepturi’, ‘Şi copiii speciali au nevoie de educaţie’, ‘E nevoie de învăţământ de masă şi special’, ‘Schimbarea cere timp, înseamnă învăţare, înseamnă proces, nu e un eveniment’, ‘Învăţământ restructurat şi readaptat’, ‘Demnitate pentru copiii cu speciale cerinţe educaţionale’, ‘Diferiţi, dar egali în drepturi’.

‘Suntem prezenţi aici pentru că noi vrem ca luni să mergem la şcoală. În şcoala noastră din Turda erau două clase, care s-au închis. Am fost anunţaţi foarte târziu de închiderea claselor. Ni s-au închis clasele în timp ce la Inspectoratul Şcolar aveau pe masă cerere de înfiinţare a şcolii şi aveau pe masă listă cu 62 de părinţi care solicitau înfiinţarea şcolii speciale. Nu mi se pare corect’, a declarat unul dintre părinţii protestatari, Silvia Elisabeta Dandoţi, conform edupedu.ro.

Un comentariu

Scrie un comentariu