Sute de amenzi într-o săptămână la Cluj, aduc la bugetul de stat bani de-un apartament în Florești
Actualitate by Actual de Cluj - oct. 16, 2015 1 236
Mai bine de o mie de amenzi au aplicat polițiștii locali din Cluj-Napoca în doar o săptămână – și au adus astfel, prin procesele-verbale de contravenție, 153.600 de lei la bugetul de stat, adică 34.000 de euro, cât un apartament în Florești.
De departe cele mai multe amenzi date în cele șapte zile de controale – între 9 și 15 octombrie – au fost aplicate pentru opriri sau staționări ilegale – 319 de amenzi pentru staționări pe carosabil și alte nu mai puțin de 500 pentru staționări pe trotuare. O sută dintre amenzi au fost date pentru opriri pe benzi de circulație și alte o sută – pentru staționări pe piste de biciclete.
Polițiștii locali au amendat și 7 cerșetori și au depistat 29 de boschetari.
Un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Doi clujeni condamnați la închisoare cu executare, pentru furtul a câteva kilograme de nuci dintr-un pom în urmă cu patru ani
dec. 11, 2024 0
-
Se schimbă condițiile pentru asistenții maternali/Noi reglementări privind condiţiile de obţinere a atestatului, procedura de atestare şi statutul acestora/Vor fi obligatorii studiile liceale
dec. 11, 2024 0
mai e mult până departe… deocamdată situația în Cluj în privința respectării regulilor de parcare sunt încălcate grosolan. 1000 de amenzi pe săptămână înseamnă cam 15 amenzi pe oră, în medie. Dacă ar fi să ai doi agenți care să se ocupe de asta e un ritm bun.
Dar numărul ăsta e totuși foarte slab, pentru un aparat al administrației care are câteva SUTE de angajați. Din ei, cel puțin câteva zeci ar putea fi delegați ca să patruleze permanent, 24 de ore pe zi, prin toate zonele Clujului, ca să îi sancționeze pe acești contravenienți. Pentru că situația din teren din păcate ne arată că la cam orice oră din zi sau noapte ai merge cam pe oriunde în Cluj, o să poți da aceste amenzi. Și până nu îi arde la buzunar pe cei care sunt nesimțiți, nu o să se schimbe multe lucruri.
În plus, e de discutat și câte din aceste amenzi chiar ajung să fie plătite. Câte din procesele verbale nu sunt corect scrise, și se contestă cu succes? Poate mulți din contravenienți nu au domiciliu în Cluj, și sunt curios dacă ei nu plătesc, cum îi poate executa primăria…
Poate ar fi bine ca autorii articolului să îi și întrebe pe cei din primărie de aceste aspecte..