Închide

Strabag toarnă asfalt proaspăt, face trotuar și piste de biciclete în Făget

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 28, 2015 0 991

Strada Făgetului va fi astfaltată de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj, parte din grupul austriac Strabag. Administrația locală a semnat contractul de lucrări luna aceasta. Cei aproximativ trei kilometri de drum din pădurea imobiliară a orașului vor fi asfaltați pentru peste 10,5 milioane lei, mai puțin cu 5 milioane de lei decât estimarea de la licitație a primăriei clujene.
În sfârșit, după 6 ani de promisiuni, primăria clujeană se va ocupa de confortul clujenillor cărora le-a permis să locuiască în pădurea Făget prin autorizarea timp de mulți ani a caselor de vacanță în această zonă. Strada Făget, însumând aproximativ 3 kilometri, va fi asfaltată, la două benzi de circulație, va avea un trotuar și piste de biciclete. Contractul a fost câștigat de Antrepriza de Reparații și Lucări Cluj, parte a grupului austriac Strabag pentru peste 10,5 milioane lei și a fost semnat luna aceasta. Artera va intra în lucru în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI 

Cine vrea să toarne asfaltul în pădurea imobiliară a Clujului

Încă din 2009 primăria caută resurse penru a repara artera din pădurea imobiliară a orașului. Anul acesta primăria a primit promisiuni că va primi o finanțare nerambursabilă din economiile programului destinat polilor de creștere. Instituția a fost notificată că va putea accesa doar 2,6 milioane de lei, fonduri nerambursabile, având în vedere că plafonul corespunzător alocării maxime pentru polul de creştere Cluj-Napoca a fost depăşit, iar proiectul depus a fost inclus pe o listă de rezervă.Suma acoperă doar o parte din costurile proiectului de modernizare, restul de peste 17 milioane de lei necesari urmând să fie asigurați de la bugetul local.

Asfaltarea este cu atât mai imperioară cu cât în noul Plan Urbanistic General al orașului în pădurea Făgetului se permit doar funcțiuni turistice sau de agrement.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu