Închide

Start-up românesc cu sediu la Cluj evaluat la 7 miliarde de dolari: UiPath a primit o nouă finanțare de 568 milioane dolari

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 30, 2019 0 372

Unicornul românesc UiPath a închis seria D de finanțare la 568 milioane de dolari. Noua investiție ridică valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Coatue Dragoneer, cărora li s-a alăturat Wellington, Sands Capital, precum și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, , care a condus rundele din Seria A și Seria B. Și CapitalG și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat la runda prezentă (D), precum și alți investitori din trecut -Madrona Ventures și Seedcamp, relatează startupcafe.ro.

“Liderii de businessuri de peste tot își sporesc forța de muncă cu roboți software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri și eliberându-și angajații de sarcini repetitive pentru a-și dedica timpul sarcinilor strategice”, a spus Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul startup-ului cu origini românești.

La finalul lunii martie, Business Insider scria despre posibilitatea ca UiPath să atragă noi investiții care să dubleze valoarea la care este evaluat startup-ul.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

În luna septembrie a anului trecut, valoarea unicornului românesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții de 225 milioane de dolari.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

„Absolut toate corporațiile au foarte multe procese de business care presupun muncă umană repetitivă. Sau cum spunem noi, folosesc oamenii nu pentru creierul lor, ci pentru ochi și pentru mâini. Noi dezvoltam un software care știe, vede, alte aplicatii software și poate să fie instruit, în același mod ca și un om, să folosească aplicațiile de pe computer. Există echipe de oameni care antrenează acești roboți pentru diverse procese de business”, a explicat Daniel Dines.

Printre clienții UiPath se numără Duracell, LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, Orange, Uber, US Navy, Virgin Media și World Fuel Services.

Citește și:

Interviu. Primul „unicorn” românesc şi-a deschis birou cu programatori la Cluj. Despre IT şi brand de Cluj, cu Andrei Roth, manager de „campus”

UiPath, primul unicorn din România cu birouri la Cluj, cel mai valoros startup din piața inteligenței artificiale din lume? Ar fi evaluat la 7 miliarde dolari

Primul unicorn românesc de IT își deschide birou la Cluj

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu