Închide

Asociația aeroporturilor din România: Clujul, al doilea cel mai tranzitat din țară după București în 2018

Economie by Actual de Cluj - mai 01, 2019 0 225

Clujul rămâne județul cu cei mai mulți călători care tranzitează aeroportul, din provincie, și rămâne astfel al doilea cel mai important aeroport din țară, potrivit datelor Asociației Aeroporturilor din România.
E vorba de un trafic de 2,78 milioane de pasageri transportați anul trecut, cifră depășită doar de tranzitul de pe aeroportul Otopeni din București, la mare distanță, aproape 14 milioane de pasageri tranzitați.
Clujul e urmat în acest clasament, de asemenea la mare distanță, de Timișoara, cu 1,5 milioane de pasageri, și Iași cu 1,25 milioane de persoane care au folosit serviciile aeroportului. Traficul de pasageri de pe aeroporturile din țară, 17 la număr, a crescut anul trecut cu 7%, la 21,8 milioane de persoane, cât populația României. Traficul pe aeroportul din Cluj a crescut anul trecut cu 3,5%.
În România, aeroporturi funcționează în Satu Mare, Maramureș, Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, Suceava, Iași, Bacău, SIbiu, Tulcea, București, Constanța și Tuzla. Cel mai mic e cel din Tulcea: aici într-un singur an au fost procesați … 158 de pasageri. Acesta e urmat de aeroprtul din Maramureș, 2.600 persoane.

No photo description available.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu