Închide

Start la șantierul parcului doi de afaceri din Lomb

Administrație by Luminiţa Silea - mai 14, 2014 0 436

Administrația locală a semnat contractul pentru amenajarea centrului TEAM (Tehnologie, evoluție,antreprenoriat, microîntreprindere) pe Dealul Lomb. De lucrări se va ocupa societatea TCI Contractor general, iar valoarea lucrărilor va fi de peste 27,8 milioane de lei.

foto:Emil Boc, pagina oficiala

Primăria a accesat bani europeni pentru amenajarea centrului de afaceri care nu este altceva decât un parc industrial mai mic, după modelul parcului Tetarom I, dezvoltat de Consiliul Judeţean Cluj, dar cu potenţial de extindere şi pentru investitori de anvergură.

Centrul TEAM urmează să fie construit pe un teren de 10 hectare de pe Dealul Lomb și presupune un centru suport care să administreze mini-parcul industrial (o clădire cu subsol, parter, trei etaje plus unul trehnic) şi cinci hale pentru microproducţie (clădiri parter). După doi ani de la crearea infrastructurii menţionate primăria a estimat că se vor crea 12 locuri de muncă pe partea administrativă (din care trei posturi sunt de conducere) şi cel puţin 97 de persoane vor fi angajate în cadrul firmelor sprijinite să dezvolte afaceri în halele de producţie. În viitorul parc de afaceri, administrația vrea să atragă cel puțin 13 firme, în mare majoritate întreprinderi mici și mijlocii.

Contractul pentru construirea  centrului TEAM a fost estimat de primărie la  peste 37,8 milioane de lei. În total, proiectul  are o valoare totală de peste 49,7 milioane de lei cu TVA. Din valoarea totală a proiectului, 23,4 milioane de lei reprezintă suma neramburasabilă, restul fiind în sarcina municipalităţii. Proiectul a început în 3 aprilie 2013 și are o durată de implemntare de doi ani de zile, inclusiv construcția centrului de afaceri.

Licitația pentru construcția centrului a fost cîștigată de societatea TCI Contractor General la valoarea de peste 27, 8 milioane de lei, iar contractul a fost deja semnat de primărie, după cum a declarat Ovidiu Câmpean, manager de proiect din partea administrației locale. “Urmează să parcurgem etapele administrative – depunere de garanție, predare de amplasamnet care pot dura câteva săptămâni. După aceea putem semna și ordinul de începere a lucrărilor. Noi ne dorim ca în două săptămâni să înceapă șantierul”, a mai spus Câmpean.

TCI CG este una dintre cele cinci companii clujene care au intrat anul trecut în clasamentul național din domeniu – Top 100 Antreprenori Generali în Construcţii, realizat de IBC Focus, pe baza cifrelor de afaceri din anul precedent. Compania a derulat o serie de proiecte în județele vecine, dar și în Cluj-Napoca: lucrează, printre altele, la catedrala grecocatolică din Piața Cipariu și a ridicat recent ansamblul de birouri și locuințe Biasini de pe strada A. Iancu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.