Închide

Boc: reluăm Cartierul Tineretului, parcul fotovoltaic a fost anulat de instanță

Actual de ClujAdministrație by Luminiţa Silea - mai 15, 2014 0 425

Parcul fotovoltaic este istorie, spune primarul Emil Boc. Pentru că așa au hotărât instanțele de jucecată. Primăria este pregătită să reia discuțiile cu partenerii de la Polus Real Estate pentru continuarea proiectului imobiliar Cartierul Tineretului.

DEZBATERE PUBLICA - REFORMA EDUCATIEI - PARLAMENT

Consilierii locali vor discuta la ședința de înadată din 16 mai un proiect de hotărâre privind mandatatrea unui consilier local care să reprezinte interesele Consiliului Local la Adunarea Generală a acționarilor  societății Cartierul Tineretului din 21 mai (prima convocare) sau 23 mai (a doua convocare) unde primăria deține acțiuni. Dar și completarea ordinii de zi.

Primarul Emil Boc a declarat că la respectiva ședință se vor aproba sistuațiile financiare ale societății. De asemenea, primăria va propune revenirea la obiectul inițial al scoietății Cartierul Tineretului și anume construirea unui cartier de locuințe. Potrivit datelor financiare, societatea Cartierul Tineretului are datorii de peste 2,2 milioane de lei.

Parcul fotovoltaic nu mai există pentru că așa spun deciziile instanțelor. Noi am așteptat finalizarea litigiilor între acționarii Polus Real Estate și acum putem relua discuțiile pentru continuarea cartierului de locuințe dacă aceasta este dorința celor majoritari”, a declarat primarul Emil Boc pentru actualdecluj.ro. Edilul a menționat că acesata este propunerea pe care o va face Consiliului Local la ședința din 16 mai.

Polus Real Estate, partenerul Primăriei Cluj-Napoca în proiectul imobiliar Cartierul Tineretului, reconvertit într-un parc fotovoltaic, a anunţat la începutul lunii aprilie că a scos din joc societatea Green Energy Napoca, care a intrat în locul PRE pentru a produce energie verde, în loc de locuinţe. Conducerea PRE a mai precizat că vrea dizolvarea şi lichidarea societăţii SC Cartierul Tineretului în care primăria deţine 51% din participaţii. 

Primăria a autorizat parcul fotovoltaic care urma să înlocuiască proiectul Cartierul Tineretului pe Dealul Sf. Gheorghe încă de la finalul lui 2012.

Cartierul Tinerelui urma să se construiască pe un teren de 203 hectare de pe Dealul Sf. Gheorghe. Uterior, acesta a fost reconvertit într-un parc fotovoltaic printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare