Închide

Spitalul CFR, părăsit între două ministere

AdministrațieSănătate by Cosmina Fernoaga - mai 13, 2014 0 667

Situația spitalului CFR rămâne incertă având în vedere că Ministerul Transporturilor s-a descotorosit de el de ceva timp, iar Ministerul Sănătății nu l-a mai preluat în custodie. În acest moment nu există un administrator  al acestei unități medicale importante a Clujului.

SAMSUNG

Medicii de la Spitalul CFR au ajuns să asigure unele cheltuieli de întreținere cu bani aduși de acasă, iar cum asta nu era de ajuns, mai trebuie să asiste și cum politicienii le speculează situația în campania lor electorală. Ministrul Transporturilor Dan Șova a anunțat la Cluj că va face tot posibiliul ca spitalul CFR să fie transferat în administrarea Consiliului Județean. „Mai întâi îl luăm înapoi la noi la Minister, apoi, printr-o Hotărâre de Guvern îl transferăm în administrarea Consiliului Județean Cluj, cu tot cu bugetul necesar de întreținere. Știu că cei de la Consiliul Județean doresc, la rândul lor, să-l transforme într-un spital de urgență, prin comasarea cu Spitalul de Boli Infecțioase”, a declarat Dan Șova. Acesta a făcut chiar și o vizită în cadrul spitalului CFR, remarcând, în cadrul unei conferințe de presă că este extrem de „impresionat” de modul în care medicii reușesc să se descurce aici. „Mi s-a povestit că un salon a fost renovat de către o doamnă doctor din propriul ei salariu. Evident că se impune să facem ceva pentru acest spital. De altfel, nu doar pentru acesta, ci pentru toate spitalele CFR din țară”, a punctat Șova.  În replică, președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a subliniat că Șova ar trebui mai întâi să rezolve problema administrării și după aceea să se laude că transferă spitalul în custodia sa.  „Ei încă nu au reușit să rezolve această problemă. Spitalul a rămas în afara Ministerelor. Evident, eu am spus că sunt dispus să-l preluăm la Consiliul Județean, de altfel, ideea realizării unui spital de urgență, prin comasarea cu Spitalul de Boli Infecțioase, a venit chiar de la noi. Domnul Șova trebuie să știe, însă, că noi nu putem să preluăm această unitate medicală fără un bonus. Clădirea este un dezastru. Trebuie investit enorm în reabilitarea ei. Noi nu avem un asemenea buget disponibil. Prin urmare, dacă se dorește să preluăm acest spital, atunci să primim și bani pentru a-l reabilita”, a spus Uioreanu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.