Închide

Spectacol din Cluj, singurul din România la festival internațional în Turcia

Uncategorized by Actual de Cluj - mart. 13, 2019 0 38

Un spectacol al teatrului de păpuși din Cluj, „Puck”, e singurul din România la festivalul de profil din Izmir, din Turcia.

„Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, e unul din spectacolele de succes ale Teatrului de Păpuși Puck, și va fi pus în scenă la İzmir Uluslararası Kukla Günleri (Izmir International Puppet Days), festival ce se defășoară în orașul Izmir din Turcia între 28 februarie și 17 martie și a ajuns la cea de-a 13-a ediție. La festival participă trupe de teatru din Argentina, Germania, Brazilia, Bulgaria, Estonia, Franța, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Israel, China, Italia, Australia, Japonia, Canada, Ungaria, Macedonia, Norvegia, Polonia, Rusia Turcia și România. Spectacolul din România are trei reprezentații, vineri, sâmbătă și duminică în sala de spectacole de la Izmir Sanat.

Spectacolul a avut premiera în ianuarie 2017 și ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, abordând teme ca bunătatea, frumusețea și credința în mai bine. „Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Este un demers sensibil, delicat și onest”, spunea regizorul Decebal Marin înaintea premierei din ianuarie 2017.

„Strada cu îngeri” a avut reprezentații la diferite festivaluri naționale și internaționale, în Serbia sau în Ankara, și a fost distins cu premii importante. De exemplu, a adus la Cluj două distincții de la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. Mai exact, artiștii clujeni au primit Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului. Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Caracterele sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura este semnată de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar muzica de Traian Păcurar.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu