Închide

Someșul mai are o șansă. Primăria a oprit lucrările de pe Splaiul Indepenței și face dezbatere

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 02, 2015 1 821

Oficialii primăriei au oprit șantierul de pe malul Someșului aferent străzii Splaiul Independenței, după petițiile și scrisorile deschide ale arhitecților și ONG-urilor prin care aceștia au cerut stoparea defrișărilor din proiectul de reabilitare al tramei stradale. Miercuri de la ora 15.00, în Sala de Sticlă administrația locală clujeană a programat o dezbatere pe tema proiectului de pe Splaiul Indepenței.

Citește și 

Scrisori și petiții pe mal de Someș. “Stimate domnule primar”, Opriți masacrul verde!

„Luând în considerare demersurile publice ale specialiștilor în urbanism și ale unor reprezentanți ai societății civile cu privire la proiectul de reabilitare a tramei stradale, pe tronsonul de pe str. Splaiul Independenței, de-a lungul raului Somes, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dispus oprirea fazei de lucrări (pregătirea amplasamentului) pana la obținerea unor concluzii în baza unei dezbateri publice pe acest proiect. Proiectul de reabilitare a străzii, aprobat spre implementare a fost realizat de specialiști în circulație și construcții de drumuri, parcurgând toate etapele de avizare și aprobare. Cu toate acestea, pentru o mai bună aprofundare a soluțiilor tehnice propuse primarul Emil Boc a decis discutatea publică a proiectului și eventuala modificare a acestuia în baza concluziilor dezbaterii publice la care sperăm să participe persoane specializate în urbanism, toți reprezentantii interesați ai societății civile și clujenii care doresc să aloce timp participând la luarea deciziilor în comunitate”, au anunțat astăzi reprezentanții primăriei, prin purtătorul de cuvând al instituției.

Cum a început TOTUL

Au dispărut gradenele de lângă Someș. Urmează copacii de pe Splaiul Independenței. Luați-vă ADIO, faceți ultimele poze!

Dezbaterea este programată miercuri, 7 octombrie, de la ora 15.00 în Sala de Sticlă a primăriei clujene, de pe Moților 1-3.

Un comentariu

Scrie un comentariu