Închide

Singurul spital din Ardeal care analizează probe de la posibili pacienți cu coronavirus a ajuns la zi cu analizele

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 29, 2020 0 3872

Apar și vești bune în lupta cu noul coronavirus, singurul centru din Ardeal care analizează teste recoltate de la pacienții cu suspiciune de infecție a ajuns la zi cu testarea probelor, astăzi.

Singurul aparat din singurul spital ce analizează constant probe recoltate de la pacienți din toată Transilvania, cel de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, lucrează la capacitate maximă de săptămâni întregi iar pentru o vreme a fost ajutat de un aparat și reactivi pentru câteva sute de probe la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Pe lângă acestea, chiar dacă există aparate ce ar putea analiza probele, acestea sunt nefolosite în lipsă de reactivi. În aceste condiții numărul de probe analizate a ajuns la 340 pe zi. ”De săptămâna viitoare creștem la 500, urmând să ajungem gradual până la mijlocul lunii aprilie la 1.000 de teste pe zi”, spune președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Cluj, prefectul Mircea Abrudean. ”Am ajuns la zi cu testările. Nu mai sunt probe în așteptare, din niciun județ”.

Mai exact, precizează el, au fost analizate 2.700 de teste recoltate de la aproape la fel de mulți pacienți din Transilvania – inclusiv a doua și în unele cazuri a treia probă recoltată de la pacienții depistați pozitiv, unde testele s-au repetat după două săptămâni.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu