Închide

Și Clujul are angajați cu pensii de lux. Proiectul de lege care i-ar putea scoate din circuit

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 07, 2019 0 1354

În special în instituții publice mișună o groază de angajați care primesc și pensii (în unele cazuri, pensii chiar foarte mari), situație care ar putea fi corectată în perioada următoare, dacă se va adopta noul proiect de lege propus de Ministerul Muncii. Actul normativ prin care de dorește interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat a fost trimis spre consultare și celorlalți miniștri din Guvernul Orban – transmite Mediafax, citând surse guvernamentale.

De exemplu, unul dintre pensionarii de lux ai Clujului este șeful poliției locale, Marcel Bonțidean (foto sus în stânga), care cumulează un venit, din pensie și salariu, de aproximativ 4.000 de euro pe lună. Edilul Emil Boc este cel care a optat pentru angajarea lui Bonțidean în fruntea serviciului poliției locale din Primăria Cluj. Pe cei doi, spune sursele Actual de Cluj, îi leagă o frumoasă prietenie, motiv pentru care Bonțidean îl însoțește adesea pe Boc pe la mai toate evenimentele cu spectatori.

Emil Boc s-a declarat și el în mai multe rânduri  pentru interzicerea cumulării salariului de la stat cu pensia, însă a precizat că ar trebui avut în vedere un anumit „plafon”. Altfel spus, Boc nu i-ar da afară chiar pe toți angajații pensionari, ci numai pe cei care ajung să câștige venituri „nesimțite”.  Nu e clar pe cine ar vrea edilul Clujului să protejeze prin acest „plafon”, ce sumă are în minte, sigur este că venitul lui Marcel Bonțidean (foto jos, dreapta) ajunge la circa 4000 de euro/lună. Concret, salariul imens pe care el l-a încasat de la Primăria Cluj a fost, în 2018, de 100.000 de lei/an, iar pensia încasată în calitate sa de fost polițist a fost de 125.750 lei/an. Iar ca Bonțidean mai sunt și alții.

În 2009 când era premierul României, Emil Boc a emis și el o ordonanță de urgență ce avea același obiect de reglementare. Pensionarii angajați la stat erau obligați să opteze, fie pentru salariu, fie pentru pensie. În septembrie 2014, Parlamentul, din inițiativa Guvernului PSD, a abrogat prevederile acelei Legii 329/2009. Rămâne de văzut în ce formă va prezenta, acum, Ministerul Muncii, noua propunere de interzicere a cumulării pensiei cu salariul de la stat.

Citește și

Pensionar de lux, cu salariul din Primărie ajunge la 4000 euro/lună. Nemărginită ipocrizia lui Boc

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare