Închide

Seplecan, înainte de a-i lua locul lui Uioreanu: „de mâine o să vedeți!”

AdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 10, 2015 0 666

După ce anul trecut, Horea Uioreanu a fost arestat pentru luare de mită, funcția sa de președinte de Consiliu Județean a fost vacantată. UDMR-istul Vakar Istvan, în calitate de vicepreședinte, a preluat temporar atribuțiile lui Uioreanu, iar de atunci și până în prezent, reprezentantul PNL Mihai Seplecan a tot visat să ajungă, oficial, președinte, în locul lui Uioreanu. Odată cu noua lege privind alegerea președintelui de Consiliu prin intermediul consilierilor, visul lui Seplecan pare că s-a împlinit. Pentru că a știut că nu va avea susținerea reprezentanților PNL, Vakar Istvan a evitat să-și propună candidatura pentru a prelua oficial președinția județeului. Mihai Seplecan a venit, în schimb, pegătit. Toți membri PNL, împreună cu grupul consilierilor independeți, au acceptat să-i dea votul lui Seplecan, având în vedere că acesta a fost impus pe linie politică, fiind susținut în mod direct de liderul partidului, Marius Nicoară.  Astfel, la ședința publică de a astăzi a forului Consiliului Județean, Seplecan a renunțat la funcția de vicepreședinte pe care o deținea de aproximativ o lună, în locul lui Ioan Oleleu (PSD), fiind propus  de către colgii săi pentru mandatul de președinte. Din cele 35 de voturi exprimate, 25 de voturi au fost în favoarea lui Seplecat iar 8 împotrivă.

PSD-iștii i-au cerut noului președinte să-și prezinte planul de activități. Ce a răspuns Seplecan? 

Reprezentanții PSD au profitat de moment pentru a-l ironiza pe Seplecan, cunoscut fiind faptul că acesta nu și-a făcut public CV-ul niciodată. Acum n-o să-i cer lui Mihai Seplecan să ne prezinte CV-ul, pentru că știu că nu prea are ce să ne arate. Dar îl rog să ne spună câteva cuvinte despre ceea ce va face în funcția de  președinte. Care este  proiectul domniei sale?  – a comentat liderul PSD, Remus Lăpușan. De mâine încolo răspund – s-a limitat să spună Seplecan. Social democratul Dan Canta a insistat:  Totuși, funcția aceasta este foarte importantă, chiar nu poate fi tratată atât de simplist. Sigur că trebuie să aveți câteva ținte. Măcar așa, din respect pentru cei care vă dau votul ar trebui să spuneți două, trei cuvinte. Iritat de solicitarea PSD, Seplecan a răspuns (citat exact):  Știu ce încercati… Așa o să fiu ca și președinte! De mâine încolo o să vedeți! Un an de zile, am spus. Punct! Dacă e așa important, să candidați și altii de aici, dacă nu, să câștige cine are mai multe voturi! Dan Canta a subliniat: Aștept cu nerăbdare să mă uimiți cu glorioasele dumneavoastră realizari. Uimiți-ne! Social democrații și chiar și un reprezentant al PMP au ținut să-l felicite pe Vakar Istvan pentru modul în care s-a achitat de atribuțiile de președinte. În acest moment, conducerea Consiliului Județean este formată din Mihai Seplecan (PNL) – președinte, Vakar Istvan (UDMR) – vicepreședinte și Horațiu Cătărig (PNL) – vicepreședinte.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.