Închide

Senatoarea Șoșoacă amendată cu 5000 de lei, pentru declarații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 12, 2022 0 177

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat-o, miercuri, pe senatoarea ex-AUR, Diana Șoșoacă, cu 5000 de lei pentru declarații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat. De asemenea, Mihai Neamțu a primit avertisment, relatează g4media.ro.

Șoșoacă a fost sancționată pentru declarații de tipul ”trădătorii nu au ce căuta în România”.

Mihail Neamțu i s-a adresat, public, lui Raed Arafat, astfel „vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”.

Comunicatul integral al CNCD

”Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Afirmațiile:

„de ce nu se duce domnul Raed Arafat înțara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil c ă i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.
137/2000, republicată.

Se sancționează autorul declara ției doamna Iovanovici- Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei.
Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotriv ă cu propunere de
neincidență, faptele ar putea să intre sub incidența legii penale.

2. Afirmațiile: „vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbe ște corect română”, „sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.
137/2000.

Se sancționează autorul declarației domnul Neamțu Mihail cu avertisment contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare