Închide

Vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor din Cluj-Napoca, decontate de Primărie la propunerea USR

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 12, 2022 0 192

Primăria urmează să deconteze vouchere pentru ca profesorii din Cluj-Napoca să urmeze cursuri de pregătire digitală, după ce USR Cluj-Napoca a propus primarului Emil Boc o astfel de măsură. Boc a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că fiecare din cei 4251 de profesori din municipiu vor primi un un voucher în cuantum de maxim 500 de lei de pentru a urma cursuri standard de pregătire digitală începând din luna aprilie.

Propunerea a venit de la Manuela Petrescu, președinta USR Cluj-Napoca, după cum a explicat Boc, și corespunde direcție asumate de Primărie de a sprijini dimensiunea digitală în oraș. Boc a mai spus că e convind că viitorul școlilor va implica tot mai mult componente digitale și de aceea profesorii din oraș trebui să facă față noilor provocări în condițiile în care tinerii s-au născut cu această dimensiune digitală.

Potrivit primarului, cursurile standard sunt de 120 de ore și costă 500 de lei, dar sunt și cursuri cu mai puține ore iar profesorii pot să opteze pentru ce cursuri doresct. Primarul a mai spus că municipalitatea a bugetatat în proiectul de buget al anului 2022 suma de peste 2 milioane lei pentru ca toți profesorii să poată opta pentru cursurile standard.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare