Închide

Se schimbă conducerea Grădinii Botanice: directorul se pensionează. Cine îl înlocuiește

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 28, 2015 0 499

Se schimbă conducerea Grădinii Botanice din Cluj-Napoca: fostul șef s-a pensionat, în locul său vine directorul grădinii botanice din orașul sălăjean Jibou.

gradinabotanica

Directorul Vasile Cristea (foto stânga) s-a pensionat iar locul său ar urma să fie ocupat de directorul Centrului de Cercetări Biologice (CCB) Jibou, Cosmin Sicora, chiar de mâine. „De mâine sunt în Cluj, dar oficial contractul meu începe în 1 noiembrie. Voi fi director interimar, nu știu cât timp pentru că nu există o limită, deocamdată. Voi avea un contract de prestări civile, care durează cât e nevoie, dar îmi mențin poziția de director la Jibou, voi face naveta”, a spus Sicora pentru actualdecluj.ro, adăugând că decizia vine la propunerea rectorului universității Babeș-Bolyai Ioan Aurel Pop și că va face naveta la Cluj-Napoca, fără a se stabili aici.
Sicora (41 ani – foto) e licențiat în microbiologie la UBB din 1997, un master în manipulacosminsicoratimbrurea genetică a plantelor din 1998, un doctorat în biologia mediului înconjurător luat cu summa cum laudae la universitatea maghiară din Szeged, și are nu mai puțin de trei burse postdoctorale – la NATO Science în 2006, la fundația universității finlandeze Turku în 2008 și la universitatea de stat din Arizona, în 2009.

Citește și:

MULTIMEDIA „Arca lui Ion”. Clujul depozitează toată flora României în cel mai mare herbar al țării

Paradisul de lângă Cluj. Ce faci când te saturi de oraş în a doua cea mai mare grădină botanică din ţară VIDEO

Nici un comentariu

Scrie un comentariu