Închide

Se redeschide târgul de vechituri Oser din Cluj, după mai bine de un an de pandemie? Șeful DSP Cluj: ”E oportună, suntem la incidență de 0,05 și legea dă voie, nu am argumente”

ActualitateSănătateTop News by Mihai Prodan - iul. 01, 2021 0 841

Se redeschide târgul de vechituri Oser din Cluj, după mai bine de un an de pandemie? Șeful DSP Cluj, epidemiologul Mihai Moisescu, spune că nu sunt motive ca acesta să nu se redeschidă sâmbătă.

Incidența în Cluj-Napoca a scăzut timp de două zile consecutive, la 0.05 cazuri la mie azi, după două săptămâni în care aceasta a stagnat la o valoare doar puțin mai ridicată, de 0.07 cazuri la mie. Legea permite redeschiderea târgurilor și talciocurilor de la 1 iulie, așa că l-am întrebat dacă mai există un risc de infectare cu coronavirus în aceste condiții. ”Dacă hotărârea Guvernului spune că se pot redeschide, cu respectarea regulilor, se poate redeschide dacă respectăm condițiile, de exemplu dacă să zicem are o capacitate de 300 de locuri și noi permitem 200. Legislația spune că trebuie purtată masca și respectată distanța, oamenii trebuie informați când intră la târg care sunt condițiile și să le respecte”.

E oportună redeschiderea Oserului? ”E oportună, suntem la incidență de 0,05 și legea dă voie, nu am argumente”, conchide el.

Citește și:

MULTIMEDIA Ghid de supraviețuire în Oserul Clujului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.