Închide

Se redeschide Galeria Casa Artelor ca Centru Cultural cu sală de spectacole

ActualitateCultură by Actual de Cluj - feb. 12, 2020 0 584

După lucrări de renovare de mai multe luni, Galeria Casa Artelor va fi redeschisă cu noi activități pentru public. Două companii de teatru independent vor face spectacole în spațiul de pe Bulevardul Eroilor nr.16 unde până acum Fundația Carpatica a ținut stindardul manifestărilor culturale sus.

„Era timpul să aducem un suflu nou în activitatea culturală pe care o derulăm în spațiul din centrul Clujului, să ne creștem vizibilitatea și să aducem publicul alături de noi în număr cât mai mare. Vom avea spectacole de teatru pentru adulți și copii, operă dar și alte recitaluri în Galeria Casa Artelor, cu bilete de intrare, așa cum este normal să se întâmple când vrem manifestări de calitate. Vor fi și conferințe publice, expoziții de artă, cursuri de estetică, logică și istoria filosofiei, lansări de carte, ateliere, așa cum Fundația Culturală Carpatica a obișnuit deja publicul cu astfel de evenimente. Vom deveni un centru cultural unde vor activa trei entități. Pe lângă Fundație, în spațiu vor funcționa Teatrul Magic Puppet condus de Silviu Ruști și Centrul de arte performative MAIDAN, condus de Diana Aldea”, a explicat arhitectul Ionel Vitoc, cel care conduce Fundația Carpatica.

Oficial, porțile Galeriei Casa Artelor de pe Bulevardul Eroilor nr. 16 se vor deschide vineri, 14 februarie de la ora 15.00, cu o conferință de presă. Atât în 15 cât și în 16 februarie sunt programte spectacole de teatru pentru copii dar și pentru publicul larg. Pentru unele dintre ele se percep bilete de intrare. De exemplu, intrarea la piesa celor de la Magic Puppet pentru debutul sălii de spectacole, „Viața Secretă a Celor mai neașteptate obiecte” – care e programat sâmbătă, 15 februarie, de la ora 16.00 – va costa 20 de lei.

În 16 februarie, duminică, au pregătit evenimente și actorii de la Centrul de arte performative MAIDAN.

Fundația Carpatica organizează luni, în 17 februarie, o conferință cu tema „Maramureșul și Academia Română”, cu intrare liberă și participarea lui Teodor Ardelean, Florian Roatiș și Ștefan Vișovan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu