Închide

Unde și cine face în Cluj prima sală de sport cu terasă-parc

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 12, 2020 0 708

Primăria a adjudecat contractul pentru modenizarea Colegiului „Ana Aslan” de pe strada Decebal către TCI Contractor General pentru peste 19,8 milioane lei. Modernizarea e una dorită cu bani europeni,  proiectul presupune amenajarea unei sali de sport parțial îngropată, cu terasă circulabilă, iar întreaga unitate de învățământ urmează să devină una ”verde” și să aibă un sistem automat de management energetic. Lucrările vor dura 18 luni.

Contractul pentru modernizarea Colegiului ”Ana Aslan” a fost atribuit către TCI Contractor General la finalul lunii ianuarie 2020 pentru peste 19,8 milioane lei. La licitație au participat 3 ofertanți. Lucrările ar urma să fie gata într-un an și jumătate de la momentul în care Primăria va da ordinul de începere a șantierului.

CI Contractor General are contracte de milioane de lei cu Primăria pentru edificarea de parkinguri de cartier sau cele din Dealul Lomb, pentru centrele de afaceri.

Primăria vrea să obțină bani europeni pentru modernizarea Colegiului ”Ana Aslan”. De proiectul tehnic s-a ocupat și firma de arhitectură a președintelui Comisiei Zonale a Monumentelor, arhitectul Sorin Scripcariu.

sursa : Primaria Cluj

sursa: Primaria Cluj

Modernizarea implică supraetajarea corpului de clădire existent dar și construirea unei noi săli de sport cu terasă circulabilă. Sala de sport este parțial îngopată, va avea gradene și terasă circulabilă cu acces de la etajul I. De asemenea, vor fi modernizate toate instalațiile, se vor instala panouri fotovoltaice, iar școala va fi dotată cu echipamente și cu un lift. Va fi instalat și un sistem de management energetic (de tip BEMS) care permite monitorizarea și controlul interactiv în timp real a întregului sistem de instalații cu posibilitatea trimiterii de alarme prin SMS, email și fax. Corpurile de iluminat vor fi de tip led și vor fi controlate și reglate prin intermediul sistemului de management energetic în funcție de prezența în spații și de nivelul de iluminare naturală. Panourile fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și cele solare pentru producerea apei calde menajere vor fi, de asemenea, integrate în instalația de management energetic. 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare