Închide

Se laudă că Guvernul a trimis bani pentru drumurile Clujului, dar că banii nu sunt cheltuiți

AdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 14, 2014 0 216

Pentru acest an, Clujul a obținut de la Guvern 22 de milioane de lei, strict pentru reabilitarea drumurilor județene, susține liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan. „Au venit la început de an 12 milioane de lei, iar acum s-a alocat restul sumei, de până la 22 de milioane de lei. Banii s-au dat, însă, din păcate, ei sunt cheltuiți foarte greoi din  pricina modul în care evoluează procedura avizării documentațiilor tehnice”, a subliniat Lăpușan. În localitățile Buza – Suatu, de pildă, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor, însă, constructorii nu au apucat să cheltuie toți banii, iar această situație vizează mai multe zone din județ.

Deși PSD nu deține majoritate în forul deliberativ al Consiliului Județean, Lăpușan este de părere că poate impune propriul plan pentru distribuirea acestor fonduri: „Banii vor fi împărțiți în funcție de necesități, în special acolo unde deja se execută lucrări. În acest sens voi cere în Consiliu să facem o analiză să vedem cum vom împărți aceste sume”. Cu alte cuvinte, Lăpușan ne-a transmis că banii care au venit de la Guvern nu vor asigura niște lucrări în plus față de cele prevăzute deja de către administrația județeană. Acești bani vor acoperi o parte din cheltuielile pe care instituția nu a fost capabilă să le achite.  Adică nu vom avea bani mai mulți pentru modernizarea drumurilor într-un ritm mai alert. Lucrările sunt aceleași, puține și întârziate, doar sursa de finanțre diferă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.