Închide

Se deschide gara mică. Pentru artă

ActualitateUncategorized by Actual de Cluj - mai 12, 2015 0 1046

Gara Mică din Cluj-Napoca se transformă într-un spațiu cultural, de Zilele Clujului, dar și după această dată. De astăzi puteți admira o „sculptură efemeră”, ridicată până în 15 mai de sculptorul francez Denis Tricot, în cadrul evenimentelor Scena Urbana și Zilele Clujului. Sculptura va fi amplasată între Gara Mare și Gara Nouă, în fața locomotivei cu aburi.

Zona Gării Mici se transformă în seara de 25 mai în scenă de teatru și cinematograf: studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” pun în scenă o piesă de teatru, dar aici are loc, în aceeași seară, și o proiecție de film cu Charlie Chaplin, „Modern Times”.

În perioada 22 – 26 mai 2015, Scena Urbană pregătește o serie de evenimente în cadrul proiectului Urban Butterfly Effect, în spațiile utilizate la edițiile precedente, unul dintre acestea fiind gara. Vor mai avea loc evenimente pe str Mihail Kogălniceanu, în Grădina Botanică și pe Cetățuie.

Reprezentanții primăriei au anunțat în repetate rânduri că doresc realizarea unui centru de artă în spațiul acum neutilizat al gării mici. Deocamdată sintgurul demers în acest sens a fost înaintarea unei cereri de preluare către Ministerul Transporturilor.

Vezi și:

FOTO/VIDEO Hai, vino iar în gara noastră mică! Vizită în clădirea închisă de lângă trenuri

Nici un comentariu

Scrie un comentariu