Închide

Când apare teatrul plutitor pe lac. Mai e nevoie de 30.000 de PET-uri

Actualitate by Kristina Reştea - mai 12, 2015 0 755

 

Teatrului plutitor – cu pavilion parametric pe o scenă flotantă din pet-uri, se pregătește de inaugurare, anunță reprezentanții Scenei Verzi, un proiect realizat în parteneriat de Societatea Culturală Filarmonia și Facultatea de Arhitectură din Cluj.

Scena Verde urmează să fie inagurată în 26 mai, au anunțat reprezentanții Filarmonia. Șantierul scenei își va începe activitatea pe 16 mai, debutând prin construcția modulelor flotante, urmând ca din data de 20 mai aceste module să fie așezate pe suprafața lacului și să înceapă construcția efectivă a scenei.

Până atunci însă, cei implicați în susținerea proiectului vor trebui să facă un ultim efort pentru a aduna încă circa 30.000 de PET-uri. Acesta este motivul pentru care am prelungit campania de colectare până în data de 20 mai. Pe de altă parte, azi am anunțat un concurs între școlile implicate în campania de colectare, un concurs cu premii-surpriza consistente, prelugirea termenului limită pentru colectare fiind benefic și din acest punct de vedere”, spun reprezentanții Filarmonia.

 

campanie pet

 

Organizatorii au amplasat mai multe țarcuri în oraș pentru colectarea de pet-uri. Cel mai eficient s-au mobilizat până acum cei din Mărăști (locații: în Piața Mărăști și lângă Kaufland), Grigorescu (locație: vizavi de Profi), în vreme ce la Expo Transilvania, Gheorgheni (vizavi de Intersarvisan) și Mănăștur Minerva colectarea a fost „foarte lentă”.

Vezi AICI unde poți să contribui pentru Scena Verde

Citește mai multe despre concept și idee:

Foto. Scena de pe lac pentru evenimentele oraşului, în varianta finală. Cum s-a născut proiectul: un matematician rus, o girafă, o “scoică” şi Sena “construiesc” pavilionul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.