Închide

Se deschide așteptatul tronson de autostradă Câmpia Turzii – Chețani, parte din Autostrada Transilvania, peste câteva zile

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 15, 2023 0 615

Se deschide așteptatul tronson de autostradă Câmpia Turzii – Chețani, parte din Autostrada Transilvania, peste câteva zile.

Secțiunea va fi dată în circulație în acest an, a anunțat azi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, prezent pe șantierul tronsonuliu de autostradă. După deschiderea peste câteva zile a circulației pe această secțiune se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureș până la Nădășel, în Cluj. ”Asocierea de constructori austrieci și germani s-a mobilizat bine: deschiderea circulației pe acest sector (finanțat prin POIM) are loc mai devreme față de termenul contractual, prevăzut pentru 2024. Noua secțiune de autostradă va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulației în municipiul Turda (județul Cluj) prin scoaterea traficului greu din localitate”, a arătat azi Grindeanu.

La vizita de azi a participat și premierul Marcel Ciolacu.
Lucrările au fost finalizate cu opt luni înainte de termen, în august 2024.
Tronsonul acoperă bucata lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Lotul Chețani – Câmpia Turzii are 15,7 km și este construit de asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL pe baza unui contract semnat cu CNAIR în valoare de aproximativ 420 de milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu