Închide

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor despre tronsonul din Autostrada Transilvania, parțial în Cluj, gata peste câteva zile: trebuia să fie gata încă din 2017

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 15, 2023 2 5033

Un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor despre tronsonul din Autostrada Transilvania, parțial în Cluj, care a fost finalizat în timp-record și va fi dat în folosință peste câteva zile: e vorba de o întreagă epopee, primul contract de construcție a fost semnat în urmă cu nu mai puțin de opt ani.

Vorbim despre tronsonul dintre Chețani și Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, în lungime de 15 kilometri, singura bucată lipsă de autostradă între Cluj-Napoca și Târgu Mureș și respectiv tronsonul care permite o circulație neîntreruptă pe autostradă pe 115 kilometri, între Nădășel, în Cluj, și Târgu Mureș.

Construcția, finalizată în timp record și cu opt luni înainte de termenul din contract de către noul constructor trebuia însă finalizată demult: primul contract de lucrări a fost semnat în 2015 iar lucrările trebuiau să fie finalizate încă din 2017. Anul respectiv a găsit însă vechiul constructor în insolvență iar lucrările la doar 40%. ”Cătălin Drulă a ”rupt pisica”, a reziliat contractul și a relicitat urgent lucrările. Doi ani mai târziu, șantierul e pe ultima sută de metri. Se va deschide săptămâna viitoare și va permite circulația continuă pe autostradă de la Tg. Mureș la Cluj, Alba Iulia, Sibiu sau Deva. În primul rând trebuie felicitați constructorii, care au repornit la începutul acestui an șantierul abandonat și l-au dat gata în circa 10 luni, cu mult înainte de termenul contractual”, arată fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Horațiu Cosma.

Citește și:

Se deschide așteptatul tronson de autostradă Câmpia Turzii – Chețani, parte din Autostrada Transilvania, peste câteva zile

2 comentarii

Scrie un comentariu