Închide

Se bate moneda pe fuziunea USR-PLUS. „Câștigăm guvernarea cu Alianța 2020 USR-PLUS”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 02, 2019 0 534

Comitetul Politic al USR a votat în această seară „Alianța 2020 USR-PLUS” în speranța că aceasta va reușit să preia guvernarea, după alegerile parlamentare din 2020. Coordonator al echipei USR în procesul negocierilor cu partidul lui Dacian Cioloș a fost vicepreședintele Elek Levente. „Noi am avut mandat din partea Biroului Politic să negociem doar o alianță pentru alagerile europarlamentare, dar am reușit să supunem aprobării și Alianța 2020 USR-PLUS, iar acesta este un lucru foarte bun, pentru că scopul nostru este să câștigăm guvernarea. Rămâne ca noua echipă de negocieri, ce va fi mandatată de partid, să stabilească condițiile care vor sta la baza alianței”, a spus Elek Levente. Vicepreședintele USR a mai adăugat că nu s-a pus încă în discuție forma asocierii, dar a precizat că nu este exclusă fuziunea dintre cele două formațiuni politice. „O eventuală fuziune ar putea fi aprobată doar în cadrul Congresului USR”, a spus Elek.

Și Dacian Cioloș a afirmat, într-o declarație de presă alături de Dan Barna, că Alianța are ca obiectiv formarea principalei forțe de opoziție „care în cel mai scurt timp să poată prelua guvernarea”. „De data aceasta, românii au pentru ce să voteze, au pentru cine să se bată. Noua alianță va avea reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de vot la alegerile europarlamentare, deoarece în PLUS s-a înscris recent un europarlamentar, Cristian Preda”, a spus Cioloș. Potrivit celor doi lideri, USR are circa 7.000 – 8.000 de membri la care se adaugă „peste 8000 deja înscriși în PLUS”. Potrivit unui sondaj IMAS dar „fără efectul de bulgăre” pe care l-ar putea antrena alianța, scorul electoral estimat este „undeva în jurul a 20%”.

Cioloș, cap de listă la europarlamentare

Lista USR-PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai va fi deschisă de Dacian Cioloș. Pe următoarele locuri vor intra:

2. Cristian Ghinea (USR)
3. Dragoș Pîslaru (PLUS)
4. Clotilde Armand (USR)
5. Dragoș Tudorache (PLUS)
6. Nicolae Ștefănuță (USR)
7. Vlad Marius Botoș (USR)
8. Ramona Strugariu (PLUS)
9. Vlad Gheorghe (USR)
10. Alin Mituță (PLUS)
11. Anamaria Naomi Reniuț

Citește și

Cioloș și USR bat tot la Cluj, conform ultimului sondaj Avangarde. ALDE urcă, PSD coboară

Cioloș, cap de listă la alegerile europarlamentare. În alianță cu USR

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.