Închide

Cine a intrat pe lista UDMR la europarlamentare

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - feb. 02, 2019 0 340

UDMR a aprobat candidaturile pentru alegerile europarlamentare, iar clujeanca Hegedüs Csilla (foto sus) se numără printre cei cinci desemnați să intre în cursa electorală, programata în 26 mai. Membră a UDMR Cluj, Hegedüs Csilla este considerată o apropiată a președintelui Uniunii, Kelemen Hunor. Ea a fost inclusiv secretar de stat în Ministerul Culturii, când Kelemen Hunor a deținut aceste portofoliu, în Guvernul Boc. Hegedüs Csilla este cunoscută mai ales pentru activitatea sa din fruntea Fundației Transilvania Trust, care se ocupă de protejarea și conservarea patrimoniului construit din Transilvania, castelul Bánffy din Bonțida fiind unul dintre obiectivele aflate în custodia acestei Fundații.

Oricum, ordinea pe lista de candidaturi a UDMR nu a fost încă stabilită, nefiind sigur dacă Hegedüs Csilla va prinde un loc eligibil. „Ordinea candidaților pe listă va fi stabilită la începutul lunii martie de Consiliul Permanent al Uniunii. Potrivit regulamentului intern, decizia finală trebuie confirmată ulterior și de CRU. La Congresul UDMR de la Cluj (22-23 februarie) va fi lansată și următoarea etapă a campaniei pentru alegerile europarlamentare. În acest sens, va avea loc o dezbatere a candidaților, vor fi  prezentate cele mai importante elemente ale programului electoral al Uniunii, respectiv va fi lansată  și acțiunea de strângere a semnăturilor de susținere a candidaților” – au transmis reprezentanții UDMR, într-un comunicat de presă. Pe lista de candidați vor mai fi și actualul eurodeputat Winkler Gyula (foto jos), Oltean Csongor, Sógor Csaba și Vincze Lóránt.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare