Închide

Mobilizarea liberalilor la Cluj. Boc, către Orban: „aveți cea mai grea misiune, dintre toți președinții”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 02, 2019 0 519

Stresat că-i cam fuge mandatul de europarlamentar, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a organizat o întâlnire regională la Cluj, invitându-i să participe la dezbateri pe mai mulți liberali de vază din țară, inclusiv pe președintele partidului, Ludovic Orban. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Buda se străduie, împreună cu alți grei foști PD-L, să demonstreze că este obligatoriu ca regiunea Nord-Vest, în speță Clujul, să păstreze un loc eligibil pe lista candidaților la europarlamentare. Disputa internă cu vechea grupare liberală – care-l promovează pe Crin Antonescu deschizător al listei candidaților la alegerile din 26 mai – ar putea produce mari schimbări în partid, iar potrivit speculațiilor liberalilor, Buda n-ar mai prinde nici măcar locul 8 pe listă, și acela aflat la limita eligibilității. Așa se face că mesajul întâlnirii de astăzi – unde au participat și Vasile Blaga, și Ilie Bolojan, și Gheorghe Flutur, și Emil Boc – a fost  acela că PNL Cluj este și trebuie să rămână o forță la nivel de partid. Boc a luat și el cuvântul și a avut grijă să-l perie frumos pe liderul PNL, Ludovic Orban, apreciind că este „președintele de partid că are cea mai grea misiunea, dintre toți președinții, din toate timpurile”, date fiind schimbările majore și situația politico-socială actuală din România.

„Poate nu sunt eu cel mai în măsură să dau sfaturi, dar cred că s-au schimbat mult profilurile de alegători. Ne va fi foarte greu, însă un lucru este sigur – indiferent de schimbări, de efectele tehnologiei  – cea mai valabilă strategie rămâne tot contactul direct cu alegătorii. Nimic nu este mai eficient decât să ai contact direct cu oamenii și să vorbești pe limba lor. Degeaba vin politicienii și explică despre schimbări climatice, de exemplu, când pe oameni îi interesează să aibă venituri decente, un sistem de sănătate eificient, școli și un nivel crescut de securitate. Noi trebuie să venim să vorbim despre ceea ce îi preocupă în mod direct pe alegători, despre nevoile lor și despre cum putem să le rezolvăm noi aceste nevoi. E important să nu ne ferim să-i ascultăm pe oameni. Să înțelegem care sunt adevăratele lor probleme și să le explicăm cum îi putem noi ajuta. În Europa s-au făcut greșeli foarte mari, mai ales în privința imigrației. Au fost primiți masiv imigranți, în țări europene, care mai apoi le-au creat probleme familiilor care trăiau și locuiau acolo. Nu trebuie să ne ferim să vorbim despre lucrurile acestea, pentru că pe oameni îi interesează să le oferim politici care să le asigure în primul rând securitate. Sigur, noi încă nu avem probleme cu imigranții, dar avem altele de care să ne ocupăm, nivelul de salarizare, sistemul de sănătate, educația…”, a comentat Boc.

Edilul Clujului: „Dacă îl aveți pe Blaga alături, aveți 55% victorie asigurată”

Un alt fost PD-list care râvnește la un mandat de europarlamentar, și care are șanse mari să-l și obțină, este Vasile Blaga, fost ministru de Interne în Guvernul Boc. Edilul Clujului l-a invocat și pe Blaga în discursul său, transmițându-le liberalilor prezenți la întâlnirea regională de la Cluj, că acesta este un adevărat învingător politic: „Dacă-l aveți pe Blaga alături, 55% din victorie vă este asigurată”.  Boc le-a reamintit liberalilor că cel mai mare avantaj cu care poate defila un partid este unitatea, echipa:„Trebuie să demonstrăm că suntem în primul rând o echipă, unul pentru toți, toți pentru unul. Și să nu ne mai plângem de conducerea centrală, că nu face, că nu drege… Ok, avem o conducere, e responsabilă să aibă o viziune politică, să o implementeze, dar în rest, este foarte importrant ca fiecare dintre noi să își asume rolul său, să se implice. Electoratul îl câștigăm prin ceea ce face fiecare dintre noi”.

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu